3 милиона лева отпусна правителството на днешното си заседание на

...
3 милиона лева отпусна правителството на днешното си заседание на
Коментари Харесай

3 милиона за ремонти получи храмовия комплекс в Шипка

3 милиона лв. отпусна държавното управление на днешното си съвещание на Българската православна черква - Българска патриаршия. Средствата се дават за ремонтни действия в манастирския комплекс „ Рождество Христово " - Шипка. С тях ще се реновира постройката на някогашната Семинария, която е в извънредно неприятно положение.
„ Това е грижата на всички тези, които веднъж в годината, на 3-ти март, се качват на Шипка, изговарят високопарните си слова, добре заучени и по-късно си отпътуват. Те се качват там, където целият народ като отиде, се усеща свободен, и приказват от името на народа. А манастирът виждате в какво състояние е ", означи министър председателят Бойко Борисов.



Министър-председателят подсети, че предходната година държавното управление отпусна 1,6 милиона лв. за ремонт на камбанарията и по нея към този момент се работи интензивно като е построено 53-метрово скеле. „ На храм-паметника Шипка, който е върху кръвта на починалите хора за нашето Освобождение, камбанарията щеше да падне ", подсети министър-председателят.
„ Това е признакът на България, на Освобождението, изработен в памет на всички жертви, паднали за нашето Отечество ", означи Старозагорският митрополит Киприан и благодари за обезпечените средства за манастирския комплекс „ Рождество Христово " - Шипка. В постройката на Семинарията е планувано да има неделно учебно заведение, лекарски и зъболекарски кабинет.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР