3-годишно палестинче е починало в понеделник, съобщи палестинското министерство на

...
3-годишно палестинче е починало в понеделник, съобщи палестинското министерство на
Коментари Харесай

Израелски военни застреляха 3-годишно палестинче и раниха баща му

3-годишно палестинче е умряло в понеделник, заяви палестинското министерство на опазването на здравето, дни откакто е било простреляно от израелски бойци в окупирания Западен бряг.

Мохамед Хайтам ал-Тамими умря макар напъните за спасяването му, в това число превозване с хеликоптер до болница в Израел.

Той беше прострелян в четвъртък вечерта покрай израелското населено място Неве Цуф, северно от Йерусалим на Западния бряг.

Бащата на детето, Хайтам Тамими, описа, че е щял да посети брат си, когато той и Мохамед са били убити.

„ Веднага щом възпламених колата, чух изстрели и видях израелските бойци да излизат от военната кула “, сподели Тамими пред CNN.

„ Погледнах Мохамед и не можех да допускам на това, което видях. Той беше прострелян в главата и цялото му тяло беше в кръв. Взех го на ръце и тогава разбрах, че и аз съм прострелян в дясното рамо. Бързо пристигнаха хора от селото, взеха ни двамата с колите си. Тогава пристигнаха израелски коли за спешна помощ и хеликоптер и откараха Мохамед в израелската болница.

Израелските отбранителни сили (IDF) споделиха, че техните войски са отвърнали на пукотевица по въоръжени мъже, стрелящи по Неве Цуф, когато са улучили двама палестинци, 3-годишно дете и мъж.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР