29-годишният украински пилот Владислав Волошин, изпълняващ длъжността директор на международното

...
29-годишният украински пилот Владислав Волошин, изпълняващ длъжността директор на международното
Коментари Харесай

Приятел на самоубилия се украински пилот, обвинен за свалянето на Боинга в Донбас, разказа за последния им разговор

29-годишният украински водач Владислав Волошин, изпълняващ длъжността шеф на интернационалното летището в Николаев, може да е протегнал ръка на живота си поради напън от страна на локалните управляващи. Това разгласи журналистът Андрей Лохматов, представен от ONLINE.UA.

Лохматов оповестява за аудиозапис, на който се чува по какъв начин някой склонява Волошин да утвърди подозрителен търг за ремонт на постройката на летището.

В профила си във Facebook журналистът разгласява и преписка на Волошин няколко седмици преди нещастието, в която той признава, че е бил заставен да извърши закононарушението поради напън от страна на локалните управляващи и постоянно го навестяват мисли за самоубийство.

„ Не се опасявам от него. Не ми се желае да оставям децата без татко. Въпреки че… към този момент седмица мислите за самоубийство не ме напущат “, написа Волошин.


Припомняме, че 29-годишният авиатор Владислав Волошин, упрекнат за свалянето на малайзийския Боинг MH370 в Източна Украйна през юли 2014 година, постави завършек на живота си в неделя, до момента в който цялото му семейство си е било у дома. Владислав Волошин оставя млада вдовица и две дребни деца сираци.

След трагичния случай околните му споделиха, че в последно време той е бил доста затворен и е изпадал в меланхолия. Съпругата му сподели, че той приемал доста драговолно „ неприятностите в работата”.



Според другар на водача обаче, той не е страдал от меланхолия. Юрий Бутусов твърди, че двамата са разговаряли в края на февруари, обмисляли да напишат книга.

„ Не ми е казвал за никакви врагове или нерешими проблеми. Разговаряхме в края на февруари “, написа Бутусов във Facebook.

Волошин имаше прелестно семейство, дребен наследник и 2-годишна щерка, с които доста се гордееше. „ Това не беше меланхолия “, написа още приятелят му Бутусов, който е и публицист.

Междувременно бе обявено, че правоохранителните органи ревизират разнообразни версии за гибелта на водача. „ Ще бъдат прегледани всички вероятни версии и изяснено каква може да повода за трагедията”, оповестяват от полицията в Николаевска област.

От там означават, че сега полицията проверява дело за съзнателно ликвидиране, защото такава е процедурата при следствие на случаите на самоубийство.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР