29-годишната Илияна Христова от вчера е включена в списъка на

...
29-годишната Илияна Христова от вчера е включена в списъка на
Коментари Харесай

Илияна Христова е включена в списъка на Евротрансплант

29-годишната Илияна Христова от през вчерашния ден е включена в листата на чакащите пациенти за белодробна трансплантация на Евротрансплант. Това е резултат от подписаното в края на януари 2019 година съглашение сред България и Виенската многопрофилна болница.

До настъпването на донорска обстановка здравословното положение на Илияна ще бъде проследявано от белодробните експерти на ВМА. Освен Илияна още един български жител беше във Виена за осъществяване оценка на здравословното положение. На този стадий той не е включен в листата на Евротрансплант заради съществуване на контраиндикация.

През месец юли следва още двама пациенти, включени в българската листа на чакащите за белодробна трансплантация, да заминат за консултация с австрийските медици.

По линия на подписаното съглашение сред Министерството на здравеопазването и Виенската многопрофилна болница наш медицински екип към този момент мина краткосрочно образование в здравната академия в Австрия. Предстои 6-месечно образование във Виена на два български медицински екипа за реализиране на белодробни трансплантации и следтрансплантационно следене. Общо 17 са българските пациенти, които чакат трансплантация на бял дроб. В момента експерти от ВМА не престават да правят преоценка на положението им.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР