28-и ден на протести и блокади. Три кръстовища в София

...
28-и ден на протести и блокади. Три кръстовища в София
Коментари Харесай

28-и ден на антиправителствени протести

28-и ден на митинги и блокади. Три кръстовища в София не престават да бъдат блокирани. Палаткови лагери има на „ Орлов мост ”, на площад „ Независимост ” и на Ректората.

В столицата и довечера недоволните още веднъж се събират в " Триъгълника на властта ".

58-годишен мъж, оповестил гладна стачка беше признат в болница „ Света Анна “. Той е в положително положение, отказал е спомагателни проучвания и е напуснал болничното заведение.

„ Човешкото право стои дори над законите. Нека да се почитат законите, само че има неща, които стоят дори над тях. Те не почитат нито законите, нито правото ”, счита Владимир Генов.
 
 митинги Снимки: Георги Димитров

На този декор, недоволни от барикадите в центъра на София приготвят подписка против блокадите.

„ Блокадите са противозаконни отвред. Подписката е с искане да създадат по този начин, че да се зачитат и нашите права ”, разяснява Веселин Георгиев.

Протестиращите потеглха на обичайното си шествие по " Цар Освободител " към Орлов мост. Продължава и гражданското непокорство и блокирането на основни точки в София и в страната, за което още на 20- ти юли приканиха уредниците на митинга Велислав Минеков, Арман Бабикян и Николай Хаджигенов. Затворени за придвижване остават Орлов мост, кръстовището при Ректората и пл. " Независимост ".
 
 митинги София Снимка: Георги Димитров

Разразилата се през днешния ден следобяд мощна стихия над София издуха палатките на протестиращите на Орлов мост и на Ректората, само че обстановката бе овладяна след намесата на сподвижници на митинга. Сигналът за помощ подадоха във Facebook профила си от " Системата ни убива ".

Вувузели, свирки, трибагреници, плакати, както и музика от озвучителната платформа съпътстват както всяка вечер и днешния митинг.

Шести ден остава и митингът край Стара Загора. Демонстрантите настояват, че пускат всеки, който желае да стигне до автомагистрала „ Тракия ”, само че полицията ги серпантина. 
Продължава и блокадата на центъра във Варна. Протестиращите обявиха, че остават до оставка. Междувременно се приготвя и обсада в Русе.

От Столична дирекция на вътрешните работи регистрираха, че демонстрациите и довечера приключиха спокойно и без съществени нарушавания на публичния ред. Няма арестувани. Блокирани поради ситуирани палатки и все още остават кръстовищата на Орлов мост, при Софийския университет и на бул. „ Цар Освободител “ с бул. „ Дондуков “, прецизираха от Министерство на вътрешните работи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР