28 фирми подадоха оферти за участие в обществената поръчка на

...
28 фирми подадоха оферти за участие в обществената поръчка на
Коментари Харесай

28 фирми предложиха оферти за щадящите антигенни тестове за учениците

28 компании подадоха предложения за присъединяване в публичната поръчка на здравното министерство за щадящи антигенни проби. Ниската цена и бързите периоди на доставка ще бъдат водещи за избора.

Офертите бяха отворени от специфична комисия в Министерството на здравеопазването. Повечето от тях бяха предоставени с образци и оферти от компаниите, декларирали предпочитание да дават своя артикул. Някои от тях бяха електронни и без образци. Те включваха документи и образци.

В понеделник ще стане ясно кой е спечелил публичната поръчка, а до края на седмицата ще бъде пусната поръчка за определеният препарат.

Няма ограничаване във връзка с броя реализатори, с които ще бъдат подписани контракти, прецизираха от Министерство на здравеопазването.

Крайният период за подаването на документите беше през вчерашния ден, до 17.00 ч.

Поръчката е за 400 000 теста, като те би трябвало да се вършат със слюнка. Всяка компания може да предложи друго количество проби, само че изискването е да може да ги даде до 3 дни след спечелването на състезанието.



От МОН преглеждат разновидностите бързите проби да се вършат и от родители, само че след съответната гаранция, че тестванията са достоверни, съобщи по-рано министърът на образованието проф. Николай Денков в изявление за bTV.

Не се чака децата от 1 до 4 клас да се върнат присъствено в учебно заведение по-рано от 8-и ноември. По-думите му има възможност седмица по-късно в класните стаи да се върнат и учениците от прогимназиален стадий.

" От първи до четвърти клас ще влязат, когато учителите са безвредни и когато се тестват децата. В момента обсъждаме и двата разновидността и разновидността, при който тестванията се вършат от родителите, само че търсейки някакви гаранции, че пробата е меродавен. Обсъждаме и другия вид с учителите, тъй че да се случват нещата в класната стая. В момента, в който проработи системата, забележим, че работи с първи до четвърти клас, незабавно ще пристъпим към идната серия възпитаници, идващият стадий ", сподели министърът.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР