27 сдружения свикват общ протест тази вечер в София. Началото

...
27 сдружения свикват общ протест тази вечер в София. Началото
Коментари Харесай

27 сдружения свикват общ протест тази вечер в София

27 сдружения привикват общ митинг довечера в София. Началото е 18 часа пред Министерския съвет. На страницата на събитието във " Facebook " https://www.facebook.com/events/597643783948483/ организациите са разгласили апел. Ето част от него:
" Обединяваме се, с цел да потвърдим, че в България има гражданско общество и то не е безразлично към протичащото се. Знаем, че " една птичка пролет не прави " и единствено сплотени, като Кубратовия вързоп пръчки, сме мощни. С раково образувание не можеш да се бориш " на парче ", лекувайки признаците, а се отстранява целият израстък. И единението ни не е тъй като на фасадата на Народното събрание стои паметната фраза " Съединението прави силата ", опорочена от използването й като мото на българското европредседателство, а тъй като имаме вяра в националната мъдрост " Сговорна тайфа, планина повдига ".
Ако и ти вярваш в нея, ела на митинга! Не с цел да се молим за нещо на това държавно управление и Народното събрание му, а с цел да пожелаеме и да наложим волята си над тези, на които плащаме заплатите. Нека потърсим отговорност дружно!
И тъй като си поданик, и тъй като си гласоподавател, и тъй като ти пука, този апел е към теб. Обърни тил на олигархията и прислужниците й в политиката. Олигархията, или общността на омертата, която завладя стопанската система, и в този момент като не остана нищо повече за крадене, се насочи към последния останал обществен запас в страната- българската природа. Олигархията, която държи да резервира статуквото, с цел да продължи да сече, мачка, огражда и бетонира нашата дива природа за своя персонална финансова полза.
Една шепа клептомани, които завличат всичко по офшорки, парадират безочливо с парите от заграбеното, поливат се с шампанско и самодоволно и самонадеяно се хилят от охраняваните си покои, от Парламента, от телевизионния екран, даже от аления килим в Холивуд. Защото имат страната и тя работи всекидневно за благосъстоянието им. Безнаказани, тъй като правораздаването не е за всеки в тази завладяна територия. Не ги интересува по какъв начин живеем, какво желаеме и дали още дишаме. Важно е да се строи и да има повече заеми, които да връщат не те, а бъдещите генерации. И за новия инсинератор в София, и за АЕЦ " Белене " все това е задачата. За да може след това подставени лица да стават притежатели на енергийни сдружения, банки, малките екрани и други А най-богатото " дете " на България, собственик на редица медии и с майка в банковия бранш, да продължи да се охранява от парите на страната против скромната сума от 2.6 милиона. Нищо, че тези пари биха стигнали с цел да решат доста проблеми, в това число и на ловешката болница, примерно, или на хората с диабет.
Цинично е да даваш над 16 000 лева за командировъчни до Ню Йорк на две служителки на общественото министерство, а не за потребностите на децата с увреждания, чиито майки към този момент втора седмица са на палатков лагер пред Народното събрание, в очакване някой народен представител да им чуе настояванията или министър председателят да ги посети, вместо да плаче за орисите им пред тв приемника.
Лицемерно е министрите ти да откриват на Слънчев бряг плаж със специфичен достъп за хора с увреждания, а да не им даваш опция на тези хора, в инвалидни колички, да стигнат до пясъчната линия на Корал, защото пътят е заварден с колове и телена ограда, като частен парцел. Нагло е да казваш, че си набожен човек, да се кръстиш пред патриарси и папи, а да нямаш нищо срещу градеж на хотелски комплекс със СПА център до църквата на Ванга в Рупите.
Долно е да си поръчваш ядливи чаши за еднократна приложимост в министерството, когато огромна част от пенсионерите в страната нямат какво да ядат, откакто си купят медикаментите и си платят месечните сметки за жилището.
Мерзко е образованието на всички деца да ти е обществено деклариран приоритет и да приемаш в тази връзка Наредба за приобщаващото обучение, а един първокласник от аутистичния набор да не желае да го изучи нито едно учебно заведение в " европейска " София. В 21. век, в който отдалечената форма на образование в междинното обучение, както и електронното гласоподаване на избори от дълго време са действителност в страните, членки на Европейски Съюз, единствено у нас те са на хартия. Дъно е да икономисваш от парите за лъчетерапия на 19 000 онкоболни, а да хвърляш близо 40 000 лв. с цел да правиш тридневен килим от холандски рози пред НДК. Време е да кажем СТИГА. Писна ни от корумпирани служители, ялови закони, некомпетентни институции и безхаберна власт. Писна ни от нереформираната правосъдна система, неналичието на господство на правото и без значение правораздаване. Край на безвремието! Нито метър повече за мутрите, в случай че ще да ни подмятат белязани пари, да ни поставят белезници и органите на реда да ни запушват устата с ръка. Няма да мълчим! За да остане нещо и за децата ни, а и за децата на техните деца. "
Сред уредниците са редица екосдружения, в това число " За да остане природа в България ", гражданските организации против презастрояването в София, включително " Зелен Младост " и др.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР