27 проби на потенциално заразени с коронавирус пациенти са били

...
27 проби на потенциално заразени с коронавирус пациенти са били
Коментари Харесай

Кунчев: Едната ни цел – да се разболеят възможно най-малко хора; втората – да не счупим държавата

27 проби на евентуално инфектирани с ковид пациенти са били изследвани от лабораторията във ВМА и резултатите на всички са негативни, в границите на идващите часове ще се изследват 84 души от Плевен и 47 – от Габрово, само че евентуално за тях ще се знае сигурно в ранните часове на утрешния ден. Това разгласи на брифинг пред публицисти ръководителят на Националния действен щаб и шеф на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски.

Четиримата пациенти, за които е открито, че са заболели от COVID-19 не престават да се усъвършенстват, уточни той.



„ Габрово и Плевен станаха модел, по който евентуално ще се развият нещата в други градове, когато бъдат открити позитивни – нещо, за което нямаме подозрение, както и вие. Епидемичната вълна в Европа върви – освен в Италия, и в огромните европейски страни случаите нарастват непрестанно. Това е развой, през който ще минат всички останали страни “, уточни основният държавен хигиеничен контрольор Ангел Кунчев.

Той означи, че е било „ незадоволително “ решението на болнични управления да връщат пациенти на химиотерапия, хемодиализа и сходни, в случай, че тяхното положение изисква непрекъсната грижа.
Ананиев за лечебните заведения под карантина: Не съм заповядвал да се връщат тежко заболели Министерство на здравеопазването е разпоредило ограничавания, само че те засягат свиждания, съвещания и планови интервенции
По думите му епидемията е невиждана с икономическия резултат, който има.

„ Той (коронавирусът – б.р.) пристигна, стъпи в България, да, ще се развие. Нашата цел е колкото се може по-малко хора да се заразят, по-малко баби, дядовци, наши родители, да умрат, само че и другата цел е да не счупим страната – да не създадем стопанската система в такова положение, че да се възвръща 2-3 години “, акцентира Кунчев.

Като проблем освен на национално, само че и на интернационално равнище по време на конферентния диалог на държавни водачи от няколко страни (вкл. България) е била посочена технологията на лабораторните резултати, която е мудна. Кунчев уточни, че към този момент се вкарват скринингови проби, които разрешават отсяване на евентуално инфектирани, само че за доказване на позитивен резултат ще е нужна още веднъж оценка от референтна лаборатория.

Коронавирусът и България Производителите у нас – в подготвеност да създават защитни маски и дрехи Ананиев за лечебните заведения под карантина: Не съм заповядвал да се връщат тежко заболели Коронавирусът спря и акцията за нов водач на Българска социалистическа партия Мутафчийски: В Италия няма умрял под 60-годишна възраст Изследват трима души за ковид в Хасково Ще се отрази ли разпространяването на COVID-19 на родния туризъм „ Чети етикета “: Какви са правата ни в случай че желаеме да откажем пътешестване поради COVID-19 Опашки в пощенските клонове за пенсии на фона на ковид 140 проби за COVID-19 от Габрово са изпратени за разбор в София Дончев: Ако сте в суматоха, вероятността да се болестите с ковид е по-голяма Директорът на Алексанровска болница: Трябва да съблюдаваме фанатична персонална хигиена Няма нови случаи на ковид у нас Пациенти са под наблюдаване във Варна, няма доказан COVID-19 в морския град Няма позитивна проба за ковид в Стара Загора „ Маркет Линкс “: Над половината от българите се тормозят от разпространяването на COVID-19 Дoбро е положението на двамата мъже с позитивни проби за COVID-19 в Плевен Забрана за събития на закрито: Спазва ли се мярката, наложена поради случаите на ковид у нас? Строги ограничения против разпространяването на ковид у нас (ОБЗОР) Четири случая на COVID-19 у нас: Пациенти в Габрово и Плевен дадоха позитивни проби (ОБЗОР) Мирослав Ненков и Любомир Аламанов: Щабът реагира професионално против опасността от ковид
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР