27-минутно видео, изпълнено с твърдения за полицейски предизборен натиск и

...
27-минутно видео, изпълнено с твърдения за полицейски предизборен натиск и
Коментари Харесай

Борисов: Христо, радваш ли се на демократичните избори? Не те ли е срам да клечиш пред ДПС |

27-минутно видео, изпълнено с изказвания за полицейски избирателен напън и опорочаване на изборите, разгласява някогашният министър председател и водач на ГЕРБ Бойко Борисов в формалния си профил във Facebook. То е записано в дома на някогашната земеделска министърка Десислава Танева, в кухнята ѝ. Двамата са седнали край маса, а пред това време влизат и излизат функционери и общинари от ГЕРБ, които описват какво им е предизвикала полицията преди парламентарния избор от 11 юли. На него обединението „ ГЕРБ-СДС “ зае второто място след „ ИТН “ на Слави Трифонов.

Борисов твърди, че ще наеме юристи и ще стартира правосъдни каузи, с цел да отбрани „ жертвите на режима на Радев и Рашков “.
Видеото е оповестено със следното въведение от Борисов:

„ Започваме правосъдни каузи, да оказваме помощ на хората, станали жертва на режима на Румен Радев и Бойко Рашков. Ще се борим за демокрацията. За всички излиза наяве по какъв начин са извоювани „ най-честните избори “, с най-ниската изборна интензивност за всички времена. Всичките измами и гнет по изборите бяха направени, с цел да може в този момент в Народното събрание да текат седянки. Такова безсрамие, толкоз ниско продаваемо шоу в никакъв случай не е било. Кадрите на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи от дълго време са назначени и в този момент се борят да ги узаконят под някаква форма. Движение за права и свободи сякаш няма да са във властта, само че ще си работят дружно. Не знам Христо Иванов по какъв начин се усеща в една кошница с всичките тези хора, които сякаш са нещо ново, а са все остарели политици. Хората в този момент може и да ги лъжат, само че най-после ще страдат, тъй като стопанската система на страната потегля стремително надолу. “

Във видеото Борисов споделя:

" За Христо Иванов и неговата демократична компания да кажа по какъв начин са спечелили " ИТН " изборите и какво са правили българските жители под вещото управление на Рашков (...) А сега се намираме в дома на Деси Танева. Ето в тази кухня са вилнели ДАНС, и то в деня за размисъл - при майките, при децата, при родителите ".



След встъплението влизат разнообразни хора, които рапортуват за напън от силови структури в страната. Те са партийни функционери или общински управници от ГЕРБ, от Южна България. 

Един от тях разказва, че полицията го предиздвикала да отиде в Сливен и да подпише протокол, че " няма да се занимавам с.... ", а Борисов го прекъсва и приключва изречението "....с общинска активност ". Човекът споделя " Да " и стартира да се смее.

Друг прибавя: " Казвали са им на хората: " Сега, като вземем властта, всички кметове ги махаме, да знаете ". А хората са неуки. Голяма част от тях имат вяра на тези неща ".

Борисов за следващ ден се връща към спомените за дядо си, който са извели и са " утрепали в царевицата с сопа " по време на комунистическия режим. След това ненадейно прави заключението, че " това построи " Демократична България " с Христо Иванов, Движение за права и свободи, Слави Трифонов и всички останали ".

Партиен функционер споделя по какъв начин служители на реда са го предиздвикали да подпише протокол за изборите, защото " няма да стане, кажи на твоя шеф, че няма метод ". Какъв е протоколът и кое няма да стане мъжът не коментира, само че прибавя: " Еми те три пъти ме предизвестяват, аз какво да върша ", а след това споделя, че полицията е " изплашила народа, полицейските коли - непрекъснато в махалата ".



В този миг Борисов го прекъсва и споделя към камерата:

" Христо, радваш ли се на демократичните избори, където организира, Христоо? Това ли ти е промяната? Не те ли е позор да клечиш пред Движение за права и свободи и пред всичките теа хора. Така. И това са български жители, да ги унижавате по тоя метод и да се радвате, че някакъв модел организира. Тоя модел, където налагате, ще видите до каква степен ще ви докара по-късно. "

Защо някогашният министър председател е решил, че Христо (вероятно Иванов, ДБ) е провел изборите по този начин и не излиза наяве. Също не се схваща за какво водачът на ГЕРБ е заподозрял Христо Иванов, че " клечи пред Движение за права и свободи ". 

По нататък във видеото става ясна ролята на Танева. Тя била сред пострадалите от полицейското заплашване. Бившата земеделска министърка описа, че в деня за размисъл получила позвъняване от човек, който се показал за чиновник ДАНС и настоял незабавно да се видят. Танева предложила това да стане в офиса на ГЕРБ, само че той отказал и предложил да отиде на адрес. Танева му дала домашния адрес, по това време правила палачинки на децата и не можела да излезе. Дошли " две момчета, бяха доста общителни "  и оставили протокол, който след автограф си взели.

" Вместо да ловят шпиони съветски " - вмята Борисов:

" Това не е ли опорочаване на изборите? Ще ги дадем на съд за тая работа! В деня за размисъл контраразузнаването идва да тормози народа. Държавна сигурност, някогашната, възвръщат я в този момент ", добавя той.

Танева продължава описа си, от който излиза наяве, че протоколът е по отношение на подаден сигнал. В него пишело, че " няма да нарушавам член от Изборния кодекс ".

" Аз в никакъв случай не съм нарушавала. Подписах. Реших, че това няма никакво значение на процедура. Даже се засмях. Това просто не може да е действително. Не може да се прави по този метод. Всичко беше ориентирано единствено към наши кметове " - споделя тя.

" Какво да ви кажа? Партията наема юристи, почваме правосъдни каузи, оказваме помощ на хората и се бориме за демокрацията - продължава Борисов след Танева. - Мисля, че за всички стана ясно по какъв начин са извоювани най-честните избори, с най-ниската изборна интензивност за всички времена - под гнет, измами, Костинбродски афери, с цел да може в Народното събрание да тече сега, бих я нарекъл " седянка ". От всичките договаряния до момента - аз съм водил доста договаряния за съдружни сътрудници, само че такова безсрамие, толкоз смешно... дет` се вика такова шоу, нископродаваемо, то не се и продава ".

В един миг Борисов стартира да дава съвети на финансовия министър и предвещава стопански провал за страната. Обвинява Слави Трифонов, че не поема отговорност и не се явява на договарянията за съставянето на държавно управление, а оставя " Тошко и компания да си бърборят “.

Към края на записа някогашният министър председател твърди, че другите щели да източат страната, а моделът " Борисов " значел ярко настояще и бъдеще:

" Моделът " Борисов " означаваше съвременна инфраструктура, строителство на всички места, високи приходи, най-ниска безработица, отличници в Европейския съюз по най-нисък недостиг и най-нисък дълг. Както виждате, за два месеца нито икономическия, нито финансовия, нито който и да е министър е направил каквото и да било, с изключение на чегъртане. Всички наши политики са заложени ".

Според него политическите му съперници " наглеят ", тъй като желали да наподобява, че са спечелили изборите, " единствено че не са ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР