27-годишната китайка Чжоуюй Ван спечели титлата с категория до 87

...
27-годишната китайка Чжоуюй Ван спечели титлата с категория до 87
Коментари Харесай

Китайка триумфира в категория до 87 кг на Токио 2020

27-годишната китайка Чжоуюй Ван завоюва купата с категория до 87 кг при дамите на олимпийския шампионат по повдигане на тежести в Токио. Двукратната международна шампионка приключи с дуел от 270 кг.

Сребърния орден сграбчи тежкоатлетката от Еквадор Тамара Яхаира Саласар Арсе, която направи 6 сполучливи опита в дисциплината и изпадна в делириум, откакто подвигна и 150 кг в изтласкването, което е неин персонален връх. Тя събра дуел от 263 кг.

Борбата за бронзовия орден бе жестока, само че в последна сметка го завоюва Крисмери Доминга Сантана Пегеро от Доминиканската република, която приключи с 256 кг в двете придвижвания.

Четвърта остана Анхцецег Мунхянцан от Монголия, която в последния си опит в изтласкването не съумя за малко да вдигне 147 кг, което щеше да й обезпечи бронзов орден.

Китайката Чжоуюй Ван бе безапелационна в изхвърлянето, като подвигна 120 кг. При последния си опит в изтласкването тя нападна олимпийския връх, като опита да вдигне 160 кг, само че щангата бе прекомерно тежка за нея.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР