27 300 физически и юридически лица са подали годишните си ...

27 300 физически и юридически лица са подали годишните си

247 подали коригиращи декларации в НАП - Хасково

27 300 физически и юридически лица са подали годишните си данъчни заявления в офиса на Национална агенция за приходите в Хасково тази година. 247 от формулярите са за корекции в заявените данни. Това оповестиха от приходната организация в регионалния град и припомнят, че остават броени часове преди крайния период за подаване на коригиращи заявления.

Гражданите и компаниите разполагат с 1 ден, в който могат да поправят данните, посочени надлежно в годишната декларация за облагане на приходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни налози на юридическите лица. Това, припомнят от офиса в Хасково, става с подаването на еднократна коригираща декларация след приключване на периода за подаване на годишната данъчна декларация, само че преди 30 септември на настоящата година за промени, свързани с заявените налози от миналата година.

Физическите лица могат да създадат корекции в срока 30 април – 30 септември, а юридическите лица, едноличните търговци и земеделските стопани, избрали да се таксуват като еднолични търговци – от 30 юни до края на септември. Втората група лица подават коригиращата си декларация единствено онлайн, посредством електронните услуги на Национална агенция за приходите, налични с личен идентификационен код или с електронен автограф.

Източник: marica.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg