27.03Форум Колекционери. Представители на най-активните български галерии за съвременно изкуство,

...
Коментари Харесай

Календар

27.03
Форум Колекционери. Представители на най-активните български галерии за модерно изкуство, както и на най-младите пространства за изкуство, ще се срещнат за първи път на едно място и в общ диалог. Росица Гецова ( " Аросита " ), Владимир Илиев (+359 gallery), Мария Василева ( " Структура " ), Десислава Зафирова (ONE gallery), Ели Сотирова (KO-OP), Росен Узунов (Little Bird Place), Веселина Сариева (Sariev) ще приказват за провокациите пред галериите преди и по време на пандемията, положението им и по какъв начин се приспособяват към бързо изменящата се обстановка. Събитието ще даде образци за положителни практики, прогнози за бъдещето и тактики за развиване. Във и в YouTube каналите на, от 14:00 ч.
до 23.04
Биенале НАИВ. Наричат го " изкуство на святото сърце ", " изкуство на инстинкта ", " необработено ". Наивистичното и интуитивно изкуство е жив, активен феномен в световната художествена просвета през днешния ден. Сега за първи път в страната ни се организира профилирано и значимо интернационално събитие, фокусиращо върху него. Виртуална галерия събира 88 актьори от 43 страни от пет континента, достигнали до показване след конкурс. От тях са определени четирите призьори в окончателната експозиция - огромната премия е за Гюлфидан Хитит Бичер от Турция, а поддръжници са Стела Стефанова и Стоян Божкилов от България и Дражен Тетец от Хърватия. Публиката може да гласоподава за любимците си до 23 април. Експозицията е на уеб страницата на
до 11.04Розовият облак. Игралният дебют на бразилската режисьорка Юли Жербазе ни среща с Джована и Яго. Те са привлечени един от различен, откакто се срещат на празненство. Когато загадъчен гибелен облак надвисва над града, са принудени да разчитат единствено един на различен. Тъй като месеците минават, а цялата планета е под карантина, двамата са изправени пред опцията връзката им бързо да завърши. В напрежението на изолацията Джована и Яго пробват да се преоткрият един различен, с цел да преодолеят разликите, които заплашват да ги разделят. Звучи ли ви познато?
цифров билет: 8 лева
до 11.04Ани. Документален филм за Ани, която става секс работничка на 46-годишна възраст. Чешката режисьорка Хелена Тршещикова и нейният екип наблюдават живота й по улиците на Прага в мраз и горещина от 1996 до 2012 година. Лентата освен показва съответната история, само че индиректно улавя и по-големите промени в историята - в този случай годините на икономическа рецесия, които провокират Ани да се замисли за комунизма.
, цифров билет: 8 лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР