27 000 военни помагат за ликвидиране на последиците от тайфуна

...
27 000 военни помагат за ликвидиране на последиците от тайфуна
Коментари Харесай

28 станаха жертвите на тайфуна Хагибис

27 000 военни оказват помощ за очистване на последствията от тайфуна Хагибис, блъснал Япония през вчерашния ден. Жертвите са най-малко 28, 18 са в неопределеност, ранените са близо 200, оповестява Българска национална телевизия.

Стихията през днешния ден отслабна. Постепенно се възвръща придвижването на влакове и самолети.

Тайфунът Хагибис удари Япония южно от Токио и по пътя си на север аргументи наводнения и опустошения. Стотици хиляди семейства останаха без ток, наранено е и водоснабдяването. Повечето жертви са заровени под земни свлачища или отнесени от придошлите води.

Жена е паднала от хеликоптер по време на евакуация поради пропуск на спасителите да закопчаят защитния ѝ колан. На места за няколко дни са паднали 40 % от годишните количества дъжд. В град Наконе край планината Фуджи се е изсипал метър дъжд - безспорен връх за страната за 48-часов интервал.

Шинзо Абе - министър председател на Япония: Правителството ще направи всичко допустимо да окаже подпомагане на съответните оператори за допустимо най-бързо възобновяване на комуналните услуги и превоза.

Наводнени са селскостопански площи и хранилища. Постепенно се възвръща придвижването на влаковете - стрели.

При приближаването на тайфуна предизвестие за евакуация беше издадено за повече от седем милиона души, само че в убежищата са отишли едвам 50 000 японци. Страната още се възвръща от различен ураган предишния месец, засегнал 30 000 семейства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР