264 украински военнослужещи са евакуирани вчера от завода Азовстал в

...
264 украински военнослужещи са евакуирани вчера от завода Азовстал в
Коментари Харесай

264 са евакуирани от Азовстал, от тях 53 тежко ранени

264 украински военнослужещи са евакуирани през вчерашния ден от завода " Азовстал " в Мариупол, заяви Генералният щаб на украинските въоръжени сили.

От тях 53 души са били тежко ранени. Те са откарани в болница в Новоазовск, на към 50 км от Мариупол.

" Още 211 бранители бяха евакуирани през филантропичния кулоар до Оленивка с последващото им връщане на територията, следена от Украйна посредством процедурата за продан ", се споделя в изказването.

Това удостоверява тезата, че бойците от полка " Азов " не са се предали, а са били сменени за пленени съветски бойци.

Генералният щаб обаче удостоверява, че има още украински бойци в " Азовстал ". Не е явен точният им брой, предполагаше се, че до през вчерашния ден са били 600 души, което значи, че над 300 още са обсадени от силите на московския им деспот.

" Мариуполският гарнизон извърши бойната си задача. Върховното военно командване разпореди на командирите на поделенията, ситуирани в Азовстал, да спасят живота на персоналния състав ", акцентират от Генералния щаб.

И напомнят кои са взели участие в защитата на града - специфичен отряд от " Азов ", 12-та бригада на Националната гвардия36-та обособена бригада морски пехотинци, граничари, служители на реда, доброволци, защитата на Мариупол.

" Задържайки позициите си при Азовстал, те не разрешиха на съперника да трансферира група от 17 батальонни тактически групи (около 20 хиляди души) в други посоки. По този метод те попречиха на осъществяването на проекта за бързо завладяване на Запорожие, с цел да доближи административната граница на Донецка и Запорожка области и основаване на условия за обграждане на групата на ООС ", се споделя в изказването. " Препятстването на главните противников сили към Мариупол ни разреши да подготвим и създадем отбранителни линии там, където са нашите войски през днешния ден и да дадем заслужен отпор на агресора. Получихме извънредно належащо време за образуване на запаси, прегрупиране на силите, приемане на помощ от сътрудници. "

От щаба акцентират, че в този момент най-важната задача на Украйна и на целия свят е спасяването на живота на бранителите на Мариупол.

„ Ние ще се борим за вас на всички фронтове толкоз безрезервно, колкото вие защитавате страната “, споделиха от Генералния щаб.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР