260 млн. лв. Безвъзмездно за технологична модернизация на български компании

...
260 млн. лв. Безвъзмездно за технологична модернизация на български компании
Коментари Харесай

Почват консултации за 260 млн. лв. за технологична модернизация на компании

260 млн. лева Безвъзмездно за софтуерна рационализация на български компании е първата оповестена процедура по Плана за възобновяване и резистентност, оповестиха от Министерството на нововъведенията и растежа. Предложения и мнения по горепосочените документи могат да се изпращат в период до 11 юли 2022 година (включително).

От ведомството, водено от Даниел Лорер афишира т за публично разискване първата процедура посредством асортимент на оферти за осъществяване на вложения от крайни получатели по Програмата за икономическа промяна към Националния проект за възобновяване и резистентност. Процедурата е за " Технологична рационализация за дребни и междинни предприятия " с общ бюджет от 260 млн. лева .

Това е първата мярка, ориентирана непосредствено в поддръжка на бизнеса и финансирана по Програмата за икономическа промяна по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ ) , която се извършва от Главна дирекция " Европейски фондове за конкурентоспособност " към Министерството на нововъведенията и растежа.
 Асен Василев е обезпокоен, че фондовете по Плана за възобновяване ще спрат, в случай че няма промени
Асен Василев е обезпокоен, че фондовете по Плана за възобновяване ще спрат, в случай че няма промени

По думите на вицепремиера във финансово отношение България е доста добре позиционирана и постоянна

По думите на Лорер разяснява, че главната цел на процедурата е да се увеличи успеваемостта на индустриалните процеси , да се реализира по-висока продуктивност, да се понижат индустриалните разноски и да се усъвършенства индустриалната верига посредством даване на безплатни пари за дребните и междинни предприятия.

" Очакваният резултат е възобновяване на икономическия капацитет на предприятията от интервала преди Коронавирус пандемията и основаване на условия за напредък и развиване на предприятията посредством цифровизация на индустриалните процеси за разширение или диверсификация на активността на МСП ", добави той.
 Кабинетът в оставка пуска парите по Плана за развиване
Кабинетът в оставка пуска парите по Плана за развиване

На второ място Министерство на земеделието работи по програмата за 16 млрд, лева

По мярката ще могат да аплайват юридически лица или еднолични търговци с завършили финансови 2019, 2020 и 2021 година, които са декларирали поддръжка по предпочитани браншове според Националната тактика за МСП. Безвъзмездните европейски средства ще покриват най-много 50% от разноските по плановете.

Предприятията ще могат да кандидатствеиат за придобиване на нови технологии с акцент върху цифровизацията на индустриалните процеси предвид на разширение на индустриалния потенциал и/или нашарване на предлаганите продукти/услуги.
 Заков: Трябва смяна в Плана за защита поради войната в Украйна
Заков: Трябва смяна в Плана за защита поради войната в Украйна

Проектът за 150 нови бойни машини за пехотата е на стойност 1.2 милиарда лева с Данък добавена стойност

Минималният размер на декларираното безплатно финансиране на самостоятелен план е 50 000 лева Максималният размер е диференциран според от категорията на предприятието както следва: 200 000 лева за микропредприятия; 350 000 лева за дребни предприятия и 600 000 лева за междинни предприятия.

По процедурата е планувано напълно електронно подаване и оценка на плановите оферти посредством Информационната система за Механизма за възобновяване и резистентност (ИСУН 2020, раздел " Национален проект за възобновяване и резистентност " ).

Проектът на Уловия за кандидатстване, Условия за осъществяване и приложенията към тях по процедура " Технологична рационализация " с изключение на на адрес - https://opic.bg/public/news/ministerstvo-na-inovatsiite-i-rastezha-obyavyava-za-obshchestveno-obszhdane-protsedura-tekhnologichna-modernizatsiya е оповестен за публично разискване и в Информационната система за Механизма ИСУН 2020.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР