26-годишната Сакари достигна до полуфиналите на Откритото първенство на Франция

...
26-годишната Сакари достигна до полуфиналите на Откритото първенство на Франция
Коментари Харесай

Сакари се цели в титлата на Уимбълдън

26-годишната Сакари доближи до полуфиналите на Откритото състезание на Франция през предишния сезон, а сънародникът й Стефанос Циципас игра край, което оказа помощ да повишаването на известността на тениса в Гърция. Според нея, този спорт към този момент е третият най-популярен в страната след баскетбола и футбола. Тенисистката разкри, че към този момент не може да остане незабелязана в родината си.

„ Това несъмнено беше нещо ново за мен. Шокиращо беше, че трябваше да сменя метода си на живот. Но всичко е ОК “, разяснява гъркинята преди старта на шампионата от Големия шлем „ Уимбълдън “.

„ Все още имам приятелите и фамилията си. Всеки, който ме срещне, ми споделя положителни думи, което е хубаво. Ако желая да пребивавам в Гърция, би трябвало да привикна с това. Чувството е прелестно, а и в този момент всички гледат тенис “, добави Сакари в изявление за изданието inews.co.uk.

Състезателката празна, че е била доста разочарована от отпадането си още във втория кръг на тазгодишния „ Ролан Гарос “.„ Бях доста тъжна. Този ден несъмнено беше доста сложен. Не желаех да отпадна толкоз рано “, сподели тя.

Мария Сакари разяснява още, че първият й шампионат на тревна настилка е бил, когато е била на 20 години.„ Смятам обаче, че се оправям добре с придвижването по корта, а това оказва помощ, когато започнеш за играеш на трева. Не виждам за какво да не се показва добре “, добави гръцката спортистка.„ Аз съм измежду най-хубавите тенисистки в света. Стигнах до номер 3 в ранглистата, а в този момент съм номер 5. Ако в този момент няма напрежение, по кое време ще е? Колкото по-добре се представяш толкоз по-големи са упованията на хората към теб. Но годината е дълга. Не може всяка седмица да се във върхова форма “, съобщи Сакари.„ Ще изляза на корта и ще се опитам да печеля. Това е задачата ми “, приключи гъркинята.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР