26 фотографии, постери и скици на едни от емблематичните проекти на

...
26 фотографии, постери и скици на едни от емблематичните проекти на
Коментари Харесай

Изложба с работи на Кристо в София, която със сигурност ще посетим

26 фотографии, постери и скици на едни от емблематичните планове на изключителния Кристо, можем да разгледаме в изложбата „ Кристо – поетика на невероятното “ до 10 октомври в музей-галерия „ Анел “  

Според изкуствоведа Десислава Зафирова това е галерия, която отбелязва забележителната артистична визия и трансформиращите съоръжения на Кристо, приканвайки ни да се потопим в света на монументално мислене. По-голямата част от творбите носят достоверните подписи на Христо Явашев-Кристо и неговата съпруга Жан-Клод. 

От музей-галерия „ Анел “ допълват, че сбирката „ прекосява комплицирания образен маршрут от монументалния „ Опакован Райхстаг " в Берлин до ефирните „ Заобиколени острови " в Маями “. 

„ Опаковъчните съоръжения предефинират нашето схващане за познатите структури и пейзажи. Чрез щателния развой на обгръщане на здания, монументи и даже цели острови Кристо ни провокира да забележим познатото в нова светлина, канейки ни да сложим под въпрос границите сред изкуството и архитектурата “, коментира Десислава Зафирова.   

 
Кристо към този момент е и във Ватиканските музеи
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg