26 Април Тази година почти 6,6 млрд. долара ще бъдат

...
26 Април Тази година почти 6,6 млрд. долара ще бъдат
Коментари Харесай

IDC: Пазарът на блокчейн технологии ще достигне $19 млрд. през 2024

26 Април
Тази година съвсем 6,6 милиарда $ ще бъдат изразходвани за закупуване на артикули и услуги, свързани с блокчейн технологии в международен мащаб, което е един и половина пъти повече от 2020 година През идващите години пазарът ще пораства приблизително с 48% годишно и ще доближи до съвсем 19 милиарда $ до 2024 година

Корпорации, финансови институции и даже държавни организации демонстрират действителен интерес към криптовалути, цифрови активи, децентрализирани финансови системи и така наречен постоянни крптовалути (stablecoin - криптовалута, пръвързана, към елементарна валута или физически ресурс) настояват анализаторите от IDC.

Основната област на приложението на блокчейн сега и през идващите години ще бъде обвързвано с следенето и ръководството на интернационалните заплащания и обезщетения. Втората по величина област е потвърждаването на произхода и достоверността на артикули, когато те се движат през веригите за основаване на стойност. Съответно съвсем 30% от покупките на блокчейн технологии идват от банки и повече от 20% от непрекъснатите и дискретни индустриални промишлености.

Сегментът на осведомителните технологии и бизнес услугите заема повече от две трети от пазара на блокчейн технологии. Извън този сегмент най-големият разход е софтуерът за създаване на блокчейн платформи.

@media screen and (min-width: 600px) { #iframe-prUS47617821-F-1{position:relative;max-height:800px;width: 600px;height:584px} } @media screen and (max-width: 599px) {.idc-iframe{overflow:auto;padding-top:95%;position:relative;} }.idc-iframe iframe{width:100%;height:100%;left:0;position:absolute;top:0;border-radius:10px;}
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР