255 деца се включват тази година в организираната от Местната

...
255 деца се включват тази година в организираната от Местната
Коментари Харесай

255 деца ще се включат в лятната академия Шарена ваканция в Асеновград

255 деца се включват тази година в проведената от Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните (МКБППМН), Градска библиотека „ Паисий Хилендарски” и Община Асеновград лятна академия „ Шарена ваканция”.
Това сподели за „ Фокус “ – Пловдив Божидар Носиков, секретар на МКПППМН.
Заниманията стартират на 2 юли и ще продължат до края на август. Детската академия е ориентирана към деца от 7 до 13-годишна възраст и е изцяло безвъзмездна. Тя включва плуване, колоездене и „ Ваканция в библиотеката”. Срокът за подаване на заявки за присъединяване в лятната академия изтече на 15 юни. Предварително бе оповестено, че всяко дете може да избере до две действия, с които да се занимава интензивно през лятната почивка. След осъществено класиране, стана ясно, че тази година в лятната академия ще се включат общо 255 деца.
От тях 213, разпределени в 6 групи, ще се включат в проведените занимания по плуване, които са с времетраене от 45 минути на група. 37 от децата са избрали да вземат участие в занимания по колоездене, а 130 са изявили предпочитание да прекарат „ Ваканция в библиотеката “ и да бъдат ангажирани със занятия в Градската библиотека „ Паисий Хилендарски “.
В културната институция ще се образуват групи по изобразяване, ще има също арт работилница, кръжок по снимка, както и показване на остарели български занаяти. Ще се реализира и екохепънинг измежду красивите естествени местности в Асеновград. Децата ще бъдат с готови ръководители и ще съумеят да видят хубостите на града. Участниците в детската академия ще имат опция и да учат информатика благодарение на робота „ Финч “, който гостува в Градската библиотека.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР