250 хил. лева от местната хазна ще получи ФК Спартак-Варна“.

...
250 хил. лева от местната хазна ще получи ФК Спартак-Варна“.
Коментари Харесай

Община Варна отново спасява Спартак, дава им 250 хил. лева от бюджета

250 хиляди лв. от локалната хазна ще получи ФК „ Спартак-Варна “. Това взеха решение общинските съветници от ПК „ Финанси и бюджет “, като направиха уточнението, че финансовата помощ ще бъде еднократна.

„ Приходите, които сега осъществяваме, са незадоволителни за присъединяване и довеждане докрай на сезон 2019/2020 година във Втора лига. Заради ремонта на стадиона сме принудени да гостуваме на други терени, което е обвързвано с в допълнение финансиране. На този стадий е мъчно намирането на спонсори, тъй като не можем да им предоставим повърхност за рекламиране “, изтъкна пред съветниците Марин Маринов, член на Управителния съвет на „ Спартак – Варна “.

В отговор ръководителят на Общинския съвет Тодор Балабанов каза, че има забележими резултати от страна на ФК „ Спартак-Варна “, който след 4-годишна пауза се завърна в професионалния футбол. „ Оптимист съм, че преди Нова година ремонтът на стадиона ще бъде приключен. През последните месеци тимът реализира доста, по тази причина дано още веднъж да го подкрепим “, уточни Балабанов и посочи, че помощта ще бъде еднократна.

Друга точка в дневния ред на днешното съвещание бе одобрение на такси за водовземане от минерални води – изключителна държавна благосъстоятелност, които бяха предоставени за стопанисване на община Варна.   През февруари общината получи правото да ръководи и употребява минералните води от двата новосформирани сектора от залежи: №100 – регион „ Североизточна България “, и №101 – регион „ Варненски басейн “.

Варна, както и общините, с които споделя сектори от находищата, поемат ръководството за първи   път, заради което към момента няма задоволителна информация за финансовите аспекти по стопанисването и ръководството, надлежно по отношение на образуването на цена. По тази причина беше решено да се ползва цената за таксите за водовземане, за прилагане на воден обект и за замърсяване, призната от Министерски съвет в края на 2016 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР