25-метрово знаме с цветовете на дъгата за София прайд окачи

...
25-метрово знаме с цветовете на дъгата за София прайд окачи
Коментари Харесай

25-метрово знаме с цветовете на дъгата за София прайд

25-метрово знаме с цветовете на дъгата за София прайд окачи „ Уолтопия “ в София за поредна година. На събитието участваха Организационният комитет на София Прайд, чиновниците и Изпълнителният шеф на компанията Ивайло Пенчев.

София Прайд продължава да бъде най-голямото обществено събитие в поддръжка на човешките права и равноправието в България.

„ Едно 25-метровото знаме, окачено на сходно знаково място, несъмнено е знак за съпричастност, само че то е и мощен сигнал към всички останали публични институции, които не престават да се държат по този начин като че ли ни няма. Не доста надалеч от тук е постройката на Комисията за отбрана от дискриминация, на която освен, че няма знаме, само че и самата институция редовно работи против правата на ЛГБТИ хората “, сподели Симеон Василев, ръководител на фондация ГЛАС и съорганизатор на София Прайд.







София Прайд се организира всяка година от 2008 година насам. Тази година ще се организира на 12 юни и за първи път на сцената на София Прайд ще се качат певицата Деси Слава, българската участничка на Евровизия Виктория Георгиева, Руши и северномакедонския участник в Евровизия Васил Гарванлиев.

Зад ЛГБТИ общността с музиката си ще застане още веднъж Михаела Филева, Иво Димчев, Рут Колева, Мила Роберт и Прея.





Снимки: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР