25-годишният Ивайло С. и 20-годишният Венцислав А., обвинени в побой

...
25-годишният Ивайло С. и 20-годишният Венцислав А., обвинени в побой
Коментари Харесай

Футболни хулигани набили ботевист, отказаха да се признаят за виновни пред съда

25-годишният Ивайло С. и 20-годишният Венцислав А., упрекнати в побой над 35-годишния Станислав Ш., не се признаха за отговорни пред съда. В сегашния развой двамата са с повдигнато обвиняване за това, че на 15-ти юни 2019 в съучастничество с неустановени други извършители  са предизвикали на Станислав Ш. лека телесна щета, изразяваща се в голям брой охлузвания и пострадвания. Причината за зародилия случая е, поради това, че потърпевшият е носил тениска с щампа на футболния клуб „ Ботев Пловдив ”.  
Прочетете още
Срещу 20-годишният Венцислав, който към дата на случая е бил малолетен, е повдигнато и още едно обвиняване за причиняване на лека телесна щета на различен потърпевш Стамо К., изразяваща се в пострадване на главата.

Според обвинителния акт  до случая се е стигнало, когато потърпевшият Станислав на 15.06.2019г. бил излязъл с двама другари вечерта. В деня на побоя той бил облечен с черна тениска с щампа, изобразяваща емблемата на футболния клуб „ Ботев Пловдив “, както и с пай панталон, също носещ отличителни знаци на клуба. Тримата били пред пловдивски бар, когато двамата подсъдими, които те не познавали ги спрели. Венцислав и Ивайло се насочили към потърпевшия, подразнени от това, че същият бил с фланелка на „ Ботев Пловдив “. Започнали да го дърпат, крещели да се съблича и почнали да му нанасят удари с ръце – юмруци и плесници в региона на главата. В това време от бара излезли още към десетина млади мъже, които били облечени с фланелки на футболен клуб „ Локомотив Пловдив “. Те се включили към подсъдимите и всички заедно почнали да нанасят удари с крайници и ръце по тялото на потърпевшия и го принудили  да смъкна фланелката и късите си панталони, издърпали му облеклата и избягали в разнообразни направления.

На днешното разпоредително съвещание пред Районен съд- Пловдив, двамата обвинени и бранителите им желаеха делото да се гледа по общия ред с приканване на всички очевидци за разпит. В правосъдната зала присъстваше единствено единият потърпевш Станислав Ш., като другият Стамо К. не се яви на съвещанието. Въпреки това, съдът реши, че няма спънка да се даде ход на делото.

Така отбраната на Ивайло- юрист Пламен Бонев изиска производството да бъде прекъснато и делото да бъде върнато на прокуратурата. Причината – позволени основни нарушавания, от които по думите му не се схваща в какво в действителност е упрекнат подзащитният му.

Към същата теза се причисли и отбраната на Венцислав- юрист Цонев, който също изиска делото да бъде върнато на държавното обвиняване, с цел да се изчистят неточностите.

Съдът от своя страна обаче откри, че на досъдебното произвеждане не е позволено нарушаване, което да е в прорез с правата  на обвинените, по тази причина не почете настояването на юристите. Също по този начин магистратите конституираха като частен обвинител потърпевшият Станислав.

Делото ще започва всъщност на, като ще бъдат призовани част от очевидците на случая.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР