25-годишният арестант Петър Петров, който във вторник сутринта избяга в

...
25-годишният арестант Петър Петров, който във вторник сутринта избяга в
Коментари Харесай

От последните минути: Арестантът Петров, който духна от тоалетната на пловдивското районно, се предаде

25-годишният задържан Петър Петров, който във вторник сутринта избяга в от пловдивското Трето РУП, се е предал в прокуратурата и бе арестуван от наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура – Пловдив за период от 72 часа. Припомняме, че нарушителят, който бе хванат поради разпространяване на дрога, се измъкна през прозорец на тоалетната на втория етаж.

Поради бягство и укриване на арестувания за разпространяване на наркотични субстанции 25-годишен мъж, осъществено в границите на 24-часовото му задържане по реда на ЗМВР, той бе притеглен от наблюдаващият прокурор при Окръжна прокуратура – Пловдив към наказателна отговорност задочно /в негово отсъствие/ по реда на член 206, вр. член 269, ал.3, т. 2 от Наказателно-процесуален кодекс, с присъединяване на длъжностен бранител.

Повдигнатото му обвиняване е за държане, без съответно позволение, за разпространяване, на високорискови наркотични субстанции – марихуана с общо нето тегло над 193 грама – закононарушение по член 354а, ал.1 от Наказателен кодекс.

След покачване на обвиняването, наблюдаващият прокурор при Окръжна прокуратура - Пловдив е постановил обвиненият да бъде арестуван за период от 72-часа, считано от момента на задържането му на територията на страната.

Срещу него се води и досъдебно произвеждане за бягството му от ареста /престъпление по член 297, ал.1 от Наказателен кодекс /, което се следи от районна прокуратура – Пловдив, по което обвиненият е бил разгласен за общодържавно търсене.

Същевременно, чрез юрист, търсеният е декларирал, че ще се съобщи в Прокуратурата. Предприети са били нужните дейности, като през днешния ден, в ранния следобяд, обвиненият се е предал в Окръжна прокуратура – Монтана, съпроводен от своя бранител, и понастоящем се намира в следствения арест в гр. Монтана, в осъществяване на постановеното от наблюдаващия прокурор при Окръжна прокуратура - Пловдив задържане за период от 72 часа.

Предстои привеждането му в следствения арест в гр. Пловдив, което ще бъде осъществено от органите на Групово дело „ Охрана “ при Министерство на правораздаването.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР