25 души загинаха след като руската армия обстрелва хуманитарен конвой

...
25 души загинаха след като руската армия обстрелва хуманитарен конвой
Коментари Харесай

Истинско варварство: Руснаците обстрелваха хуманитарен конвой, жертвите са 25 - Свят

25 души починаха откакто съветската войска обстрелва филантропичен ескорт с цивилни жители в Запорожие, заяви основната прокуратура на Украйна. 

Освен това 62 души са приети в болница с разнообразни по тежест контузии.

" Днес в 7:10 ч. съветските военни нанесоха три ракетни удара в региона на автомобилния пазар, който се намира покрай автомагистралата Запорожие-Орехов. В зоната на обстрел се е намирал ескорт от цивилни, които са се опитвали да преминат през контролно-пропускателния пункт и да влязат в окупираната територия. Към момента имаме информация за 25 починали, а 62 души са приети в болница ", заяви Анна Ткаченко, шеф на осведомителния отдел към полицията в Запорожка област, представена от УНИАН.

Киев към този момент откри наказателно произвеждане за нарушение на законите и обичаите на войната, обвързвано с осъществяването на преднамерено ликвидиране.

Около 07:00 ч. на 30 септември Русия нанесе ракетни удари по Запорожие. Бяха изстреляни 16 ракети, четири от които са паднали в региона на автомобилния пазар и в цивилен филантропичен ескорт на път от града към краткотрайно окупираната територия.

Хората, които се чакали на опашката, са възнамерявали да вземат свои родственици или да им занесат филантропична помощ.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР