24chasa.bgВенецуелският президент Николас Мадуро и неговият съперник от опозицията Хуан

...
24chasa.bgВенецуелският президент Николас Мадуро и неговият съперник от опозицията Хуан
Коментари Харесай

ТАСС: Гуайдо събра на митинг около 20 000 поддръжници, Мадуро - около 5000

24chasa.bg

Венецуелският президент Николас Мадуро и неговият противник от опозицията Хуан Гуайдо приканиха своите поддръжници на протест през днешния ден, ден след гигантска щета в електроснабдяването, за която се упрекват взаимно, съобщи Франс прес.

Демонстрацията в поддръжка на Гуайдо беше оцветена в бяло, а митингът на Мадуро - в алено, напомня Българска телеграфна агенция.

В ранния следобяд към 10 000 стачкуващи от опозицията се стекоха към мястото на митинга с Гуайдо на бул. " Виктория " (Победа) в центъра на венецуелската столица макар огромната готовност на силите на реда.

Броят им продължаваше да нараства, до момента в който голям брой военни от Боливарската национална армия бяха заели позиция по градските автомагистрали и блокираха изходите към бул. " Виктория ". Сред тях имаше и минимум двайсет бронирани коли.

Според ТАСС на митинга на Гуайдо са се събрали към 20 000 души, измежду които опозиционни депутати от Националното заседание.

В региона на митинга не работят телефонните връзки, в това число мобилните. Няма връзка и с мобилния интернет. Не се прецизира дали това е обвързвано с спирането на тока.

Венецуелската съпротива скоро ще се изправи пред мощно противопоставяне от страна на държавното управление на президента Николас Мадуро, съобщи на митинга в Каракас опозиционният водач Хуан Гуайдо, приет за краткотраен президент на Венецуела от към 50 страни. ТАСС цитира думите му, поместени в страницата в Туитър на журналиста Габриел Бастидас.

Гуайдо уточни, че ще замине на обиколка в цяла Венецуела и че венецуелската съпротива няма да приключи уличните митинги до момента в който не реализира мечтаните резултати.

Едновременно с това хиляди поддръжници на режима чакаха в различен квартал в центъра на Каракас на протест, обагрен в алено, президента Николас Мадуро, който упрекна опозицията и Съединените щати в бойкот, довел до прекъсването на тока, осведоми Агенция Франс Прес. Тази заран Мадуро разгласи в Туитър, за следващ път, че американският империализъм е подценил решимостта на венецуелския народ.

По данни на ТАСС поддръжниците на Мадуро са били към 5000.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни нови
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР