24chasa.bgИска да запълни целия състав на комисиятаОще в понеделник новият

...
24chasa.bgИска да запълни целия състав на комисиятаОще в понеделник новият
Коментари Харесай

Още в понеделник новият шеф на КФН Бойко Атанасов се заема с “Бонус-малус”

24chasa.bg

Иска да запълни целия състав на комисията

Още в понеделник новият началник на Комисията за финансов контрол Бойко Атанасов стартира работа по системата “Бонус-малус ”. Това съобщи той в коридорите на Народното събрание, минути откакто депутатите единомислещо със 134 гласа “за ” взеха решение да оглави финансовия контрол.

Атанасов акцентира, че въвеждането на “Бонус-малус ” е деяние в вярната посока. И подчертава, че преди да бъде показан за разискване, новият вид на системата би трябвало да премине през необятно разискване с всички браншови организации, тъй че продуктът да бъде общопризнат от всички.

На въпрос какво би трябвало да включва новата система, той изясни, че ще има работна група. “Самата система, която ще се създаде, би трябвало да дава отговори на всички въпроси. Не би трябвало да остават неразбираеми обстановки или подозрения в нейната обективност ”, акцентира Атанасов.

На въпрос на “24 часа ” за свободните места за зам.-председател на комисията Атанасов съобщи: “Надявам се да започва процедурата в Народното събрание и имам вяра, че екипът на комисията би трябвало да бъде напълнен в целия състав и ще работя в тази посока. Към този миг имам хрумвания, само че нямам извънредно решение по тематиката ”.

Новият началник изясни, че сходни обстановки като с банкрутиралия кипърски осигурител “Олимпик ”, могат да се предотвратят с предварителна защита и ефикасен контрол. “Постоянно наблюдаване, мониторинг върху бранша до нейното стабилизиране. Трябва да има ясни правила, които да се съблюдават от безусловно всички. Отговорността би трябвало да се носи. Поемам своята отговорност като ръководител ”, акцентира още Атанасов.

От октомври 2017 година до момента той заемаше поста на зам.- ръководител на финансовия регулатор. Затова след избирането му за началник на комисията, Народното събрание гласоподава оставката му като зам.-председател.

“Ще нося цялостна отговорност по реализиране на извънредно прецизен контрол. Благодаря за гласуваното отношение и доверието, което ми давате. Предстои ни доста работа и имам вяра, че ще бъде в среда на колегиалност и деен разговор с бизнеса и институциите ”, сподели Атанасов след избирането му за началник на КФН.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР