243 са регистрираните в страната случаи на коронавирусна инфекция до

...
243 са регистрираните в страната случаи на коронавирусна инфекция до
Коментари Харесай

243 са регистрираните в страната случаи на коронавирусна инфекция

243 са записаните в страната случаи на коронавирусна зараза досега. От през вчерашния ден е доказан един нов случай, като пациентът е от София. Той не е настанен в болница. Това заяви през днешния ден на постоянния си брифинг ръководителят на Националния действен щаб проф. Венцислав Мутафчийски. " Ще предложим на министъра на опазването на здравето да продължи ограниченията, които изтичат на следващия ден, до 12-и април. В същия размер ", заяви още той.

Ще има и допълнения към противоепидемичния режим

„ Единствено се уголемява теренът за посещаване - това е за операторите на лицензирани услуги от Българска национална банка – преведено, това са колекторските компании за събиране на сметки. Освен това ще препоръчаме на министъра на опазването на здравето, в заповедта да отпадне поименното изреждане на страните, от които би трябвало да бъдат карантинирани всички пристигнали и това да бъде (валидно –бел.ред.) безусловно за всеки един, който идва в България от чужбина, в това число и за чужденците, които желаят да посетят България - да знаят, че 14 дни би трябвало да бъдат под карантина и да удостоверят къде ще прекарат тази карантина “.

На въпрос допустимо ли е изобщо да няма пик на заболяването поради темпото, с което върви нейното разпространяване, проф. Мутафчийски разяснява:

„ И на мен ми се ще доста по този начин да бъде, само че сътрудниците, които са епидемиолози и то основният хигиеничен контрольор на републиката споделя, че няма късмет ".

Като направи спогодба, че през нощта не се вършат проучвания за оздравели, проф. Мутафчийски уточни, че има осем души, които са „ нетърпеливи да изоставен ВМА “, само че към момента не са изцяло изчистени от вируса. „ Продължаваме да ги тестваме “, изясни професорът.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР