24 Март Няколко от най-големите технологични компании в Силициевата долина,

...
24 Март Няколко от най-големите технологични компании в Силициевата долина,
Коментари Харесай

Технологичните компании в Силициевата долина не бързат да отворят офисите си

24 Март
Няколко от най-големите софтуерни компании в Силициевата котловина, измежду които са Twitter и Гугъл, възнамеряват да оставят офисите си най-вече затворени за идващите месеци, макар че управляващите разхлабват ограничаващите ограничения, написа Reuters.

От сряда организациите в регионите на Сан Франциско и Санта Клара могат да отворят своите офиси на една четвърт от потенциала си.

Но фирмите от Силициевата котловина, които още предходната година позволиха на своите чиновници да останат вкъщи до това лято или безкрайно, ще продължат да се придържат към първичния си проект.

Те се базират на своите лични разбори на данните за публичното здраве, други съображения за сигурност и желанията на чиновниците. Ваксините, които в Калифорния са налични само за най-уязвимата част на популацията, също са фактор, мака и с по-малка тежест.

Производителят на мрежово съоръжение Cisco Systems Inc и услугата за сторидж Dropbox Inc означават, че техните политики за работа от у дома ще останат в действие до юни, до момента в който Box Inc ще отвори своите офиси чак през септември.

По сходен метод стоят нещата също при Pinterest Inc, Гугъл и DocuSign Inc, като те възнамеряват по-значително отваряне надлежно през август, септември и октомври.

Предимство при наемането на чиновници
Сред фирмите, които се възползват от отпущането на ограниченията са SAP SE, които обмислят отчасти отваряне на офисите си в региона до седмици, както и Slack Technologies, които избират дата за връщането на своите чиновници.

Според някои сходен ход ще съставлява също по този начин значимо преимущество за наемането на нови чиновници, считат от стартъпа Fast. Проучване от края на предходната година, извършено измежду 9 хиляди чиновници от софтуерната компания Slack, открива, че 20% желаят да работят отдалечено, 17% в офиса, а 63% избират композиция от двете благоприятни условия.

Фейсбук Inc, чиито офиси остават затворени световно до 2 юли, разгласи този месец, че отваря 10% от местата в офисите в региона на Сиатъл, с цел да помогне на чиновниците, които се затрудняват с работата от у дома. Засега от обществената мрежа не оповестяват за сходна стъпка при офисите в Сан Франциско.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР