24 часаСменят посланици от септемвриЗа септември е отложена смяната на

...
24 часаСменят посланици от септемвриЗа септември е отложена смяната на
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Сменят посланици от септември

За септември е отсрочена промяната на българките посланици, която трябваше да стартира незабавно след края на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз.

В момента със заповеди на вицепремиерката Екатерина Захариева се удължават мандатите на посланиците в цяла Европа, научи " 24 часа ".

Труд

Затягат граничния надзор поради чумата

АПИ всекидневно ще почиства пътя преди контролните пунктове. Обезщетения на кг тегло или най-малко 190 лева Експерти от Европейска комисия ревизират БАБХ.

Монитор

Световното подвигна оборота на Бг кръчмите с 25 на 100

Основният дял на немалкия растеж се пада на всеобщите заведения бирариите и дребните квартални кръчми, които постоянно имат по-голяма клиентела. Според дълготраен шеф на заведения по време на сходни спортни прояви в по-скъпите заведения, които са главно за хранене, оборотът не се усилва. Там клиентите избират спокойствието. По думите му, всеобщите кръчми, където се събират и повече младежи, завоюваха от международното, в границите на най-малко десетина %, пресметна той. Друг негов сътрудник от столична бирария показа, че мондиалът в Русия е нараснал хората, които са посетили заведенията, с 20-30%.

Собственик на друго сходно заведение в периферен квартал на София сподели, че най-често клиентите, пристигнали поради мачовете в заведението, са си поръчвали бира, картофки, дробчета, сърчица.

Стандарт

Симеонов: Чумата е от нерегламентирана търговия

Нерегламентирана търговия сред български и турски жител е повода за появяването на чума по животните в Странджа. Това заяви в Несебър вицепремиерът Валери Симеонов, съобщи БНР.

" Той е подал сигнал в ДАНС за нарушаването. " Човешки фактор е причина за разпространяването на заболяването ", установи Симеонов. " Не е допустимо животни, минали през българо-турската граница да са популяризирали болестта, тъй като издигнатата ограда стопира достъпа им ", сподели вицепремиерът Валери Симеонов.

" Подал съм сигнали в ДАНС за следствие на огнищата, подал съм информация по какъв начин са се появили и по този начин нататък, всичко това е интервенция на човешкия фактор. Вероятно ще лъсне истината каква е, аз я знам каква е, става въпрос за преместване на болест за персонални облаги ", разгласи той. " Унищожаването на животните е неизбежна мярка ", съобщи още вицепремиерът Симеонов.

Сега

Властта се загрижи за компаниите вместо за хората с увреждания

Социалното министерство за следващ път сподели, че концепция няма по какъв начин да реши проблемите на хората с увреждания. Последните му оферти са толкоз несъответстващи, че съумяха да обединят против себе си всички спорещи организации и те се заканиха да отговорят с " жесток митинг ".

Вместо да се концентрира върху съответното установяване на нужните средства за всеки болен - което е и мотивът за няколкомесечните демонстрации, общественото министерство предлага данъчни облекчения за компаниите и кооперациите, в които работят хора с увреждания. Така, вместо да се затворят малките врати, през които изтичат парите за хората с увреждания, се отварят нови пробойни. Представителите на майките на деца с увреждания напуснаха възмутено съвещанието на работната група, която обсъждаше предложенията.

Капитал дейли

Акционерна рокада в " Булгартабак " къса връзката с обещаното от приватизатора

Едно равнище във веригата на благосъстоятелност на " Булгартабак холдинг " изчезва - по този начин в резюме може да се опишат оповестените от обществената компания покупко-продажби от 12 юли. Доскорошният мажоритарен акционер в холдинга - австрийското сдружение BT Invest, е продал всичките си останали акции и към този момент не има дял. А купувачи сa двете лихтенщайнски сдружения, съакционери в BT Invest - Woodford Establishment и Stiga Anstalt.

Целта на интервенцията не е оповестена, по аналог с предходни акционерни промени в следения от Делян Пеевски холдинг. Възможно пояснение за изгубването на компанията, подписала приватизационния контракт за " Булгартабак ", е отбягване на неустойки към българската страна. Или разпродажба на цигарения холдинг след обособяване на страничните активи като " Техномаркет " и парцели.

Дума

Властта забрани митингите в Странджа

Управляващите не разрешават митингите в Странджанско. Това стана ясно след първото съвещание на оперативния щаб, който ще координира и следи ограничението на болесттите по животни в региона. Първата мярка, за която заяви вътрешният министър Валентин Радев, е " ограничение на огромни публични прояви със скупчвания на хора в 10-километровата зона към огнищата на рисковите заболявания ". Де факто се не разрешават митингите и опцията хората да защитят стадата си с обсада или жива верига, както се случи в с. Шарково.

Кризисният щаб ще се срещне през днешния ден с водачите на парламентарни групи.

Президентът Румен Радев чака съответни обезщетения за убитите животни, а съгласно вицепрезидента Илияна Йотова страната не е била на мястото си за случилото се в Странджа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР