24 часаКой става съдия в Конституционния съдВърховният съдия Красимир Влахов

...
24 часаКой става съдия в Конституционния съдВърховният съдия Красимир Влахов
Коментари Харесай

Преглед на печата

24 часа

Кой става арбитър в Конституционния съд

Върховният арбитър Красимир Влахов и дългогодишният народен представител Янаки Стоилов, който е един от създателите на конституцията, ще се борят за едно място на парламентарен арбитър от парламентарната квота.

Красимир Влахов е общият претендент на ръководещата коалиция, като ГЕРБ и " Обединени патриоти " са постигнали единодушие за издигането му, разгласи водачът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

" Говорили сме и с Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров ", сподели Цветанов в изявление за БНР.

Труд

Правителството е държавно управление, сиренето - с пари

Първият закон, който всеки икономист научава, гласи " Ресурсите са нищожни ". Първият закон, който множеството политици научават, пък споделя " Забрави първия закон на икономистите ".

Това наблюдаване на именития американски икономист и политически анализатор Томъс Соуъл се удостовери за следващ път и в българската реалност. Този път от министъра на земеделието Румен Порожанов. Въпреки трите си висши образования по стопанска система, политикът Порожанов е не запомнил, че и хлябът, и сиренето не се появяват от въздуха с тракване на пръсти, а са резултат от влагане на естествени запаси и човешки труд, които постоянно имат различно приложение, от което икономическите субекти са се отказали.

Монитор

Евродесетолевката чукна 5 бона в нета

Монетата вървеше на касите на Българската национална банка на цена от 66 лева, което значи, че интернет търговецът я пласира за над 75 по-скъпо.

Десетолевката, която е направена от чисто сребро с отчасти позлатяване, бе с тираж от едвам 3000 бройки. 1000 от монетите обаче бяха закупени от министерството на българското европредседателство, с цел да бъдат употребявани като дарове за участниците в събитията на Съвета на Европейския съюз у нас. Така за феновете на нумизматиката бяха останалите за обмен едвам 2000 бройки.

Стандарт

Каракачанов за рецензиите на президента Радев: Министерство на вътрешните работи не е хор " Бодра промяна "

От новите министри всички чакаме едно - и хората, и ние, техните сътрудници - да се работи бързо, пламенно и в полза на жителите, съобщи в изявление за БНР вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов. В коментар по рецензиите на президента Румен Радев за назначението на Младен Маринов като нов вътрешен министър Каракачанов уточни, че " той схваща проблемите и знае по какъв начин да ги реши ".

" Това мога да ви го подсигурявам. В качеството ми на вицепремиер, отговарящ за сигурността, в мое лице той ще има цялостна поддръжка за всяка негова стъпка, която ще бъде ориентирана към това да бъде ликвидирана, или най-малко обуздана битовата престъпност по селата, в дребните обитаеми места, в градовете, в които има гета и така нататък ", сподели Каракачанов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР