24 часа Разделят Кадастъра на две дирекции Дирекция Геодезия, картография

...
24 часа Разделят Кадастъра на две дирекции Дирекция Геодезия, картография
Коментари Харесай

Разделят Кадастъра на две дирекции, Билки блокират коронавируса

24 часа

Разделят Кадастъра на две дирекции

Дирекция " Геодезия, картография и кадастър " в Агенцията по геодезия, картография и кадастър се разделя на две дирекции: " Кадастрална и профилирани карти " и " Геодезия и картография " като функционалностите й се поемат от новите две дирекции. Това се планува в плана на разпореждане на Министерския съвет за изменение и допълнение на Устройствения устав на АГКК, оповестиха от пресцентъра районното министерство.

Предложеният план е оповестен за публично разискване на интернет страницата на Министерството на районното развиване - и на Портала за публични съвещания.

Промените в устройствения устав са свързани с приключването на преобразуването на картата на възобновената благосъстоятелност в кадастрална карта, вследствие на което отпадат отговорностите на дирекция " Геодезия, картография и кадастър " по осъществяване на тази активност.

Труд

Билки блокират ковид

Китайски учени, измежду които и откривателят на вируса SARS проф. Джонг Наншан, потвърждават, че някои билки сполучливо блокират COVID-19. Подобно на предходните коронавируси SARS-2003 и MERS-2012, сегашният извършител на пандемията също се повлиява сполучливо от някои медикаменти на билкова основа. Това излиза наяве от проучвания, оповестени в Китайския клиничен проучвателен указател. Още при започване на пандемията проф. Наншан разгласи позитивната роля на медикаментите, съдържащи хинин, а както е известно въз основата на него се създават медикаментите хлороквин и хидроксихлороквин, познати в борбата против малария. Извлеците от кората на хининовото дърво се употребяват повече от 200 години при тресчица.

Друго съединяване от билково лекарство, което е определено за надзор на COVID-19, е диамониевият глициризинат, който се получава посредством дестилат от корени от Женско биле. Растението е познато още като Сладник или Сладък корен.

Монитор

Искаме от Брюксел предплатено европари

България ще изиска от Европейска комисия предплатено заплащане по стратегии от идващия програмен интервал. Това стана ясно от диалог сред премиера Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев по време на ревизия на автомагистрала " Европа ".

" Имаме едно много градивно предложение да ни разрешат да харчим предплатено парите от идващия програмен интервал, който стартира единствено след 7-8 месеца ", сподели Дончев. A Борисов отвърна, че сега харчим пари, които в действителност нямаме.

Както писа " Монитор " след съвещанието на Европейския съвет в четвъртък, министър председателят оповести следващата мярка в поддръжка на потърпевшите от рецесията поради COVID-19 компании, която ще се осъществя от май посредством пренасочване на пари от европрограмите. Става дума за 173 млн. лева, с които ще бъде ударено финансово рамо на към 20 000 дребни предприятия, чийто оборот се е свил с най-малко 20%. След това пък страната ни ще опита да налее още 200-300 млн. лева по същата скица в междинните предприятия.

Сега

Фандъкова се разочарова от софиянци. А те от нея?

Никога, откогато ръководи София към този момент над 10 години, кметът Йорданка Фандъкова не е общувала толкоз интензивно със съгражданите си, както през последния месец и половина. От въвеждането на изключителното състояние до момента тя всекидневно осведоми или приканва за нещо хората в обществените мрежи и по малките екрани. Многократно благодари на лекарите и на тези поданици на града, които се държат отговорно и съблюдават новите правила за живот. Многократно се разсърди на безотговорните и на тези, които подценяват заплахата. " Чувам, че има доста софиянци в Банско. Защо трябваше да си разменяме вирусите? ", ядоса се по Великден. Многократно повтори и на какъв брой възрастни и обществено слаби Столична община оказва помощ с храна и медикаменти.

Фандъкова натърти няколко пъти и че страната и в частност София са изправени пред невиждана рецесия, излизането от която може да стане единствено с всеобща и цялостна готовност и споделени старания. Софиянци също имат не по-малко упования и искания към кмета, като преди всичко чакат смяна в стила на ръководство на най-голямата община в България.

Капитал

Дистанционно ръководство

Кога за финален път сте записали каруца? Ако имате мемоари от тежка администрация, редене на опашки, попълване на ръка на дълги формуляри, би трябвало да е било от дълго време. Защото през днешния ден, 2020 година, това може да стане от вкъщи ви - без очакване, а единствено с компютър и електронен автограф.

Ако функционалностите на електронното държавно управление трябваше да бъдат показани с реклама, то тя би звучала почти по този метод. И рекламата нямаше да е заблуждаваща - регистрацията на пътно транспортно средство с животинска двигателна сила е една от електронните услуги, които страната предлага сега.

Дума

Проф. Кантарджиев: Никакви пейки, биричката единствено у дома

Никакви пейки и бирички, бирата единствено пред тв приемника. Това сподели шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев по радио " Фокус ". Той подсети, че парковете към момента са затворени, а пейките са неразрешени да се употребяват. Там, където не са паркове, не е редно на близко да стоят хора. Разговорите би трябвало да са сред хората на към 1,5-2 м, наложително с маски. Трето, постоянно на слънчевата страна. Слънцето е най-силният дезинфекциращ фактор на градската среда, акцентира още Кантарджиев.

Никой не си прави заблуда, че с каквито и ограничения ще спре една въздушно-капкова зараза. Това не се е случвало на никое място в историята и в никоя страна, сподели от своя страна основният държавен здравен контрольор доктор Ангел Кунчев в " Панорама " по Българска национална телевизия. Това, което се опитваме да създадем и съумяваме, е да държим инфекцията под прочут надзор, да отлагаме нейното развиване и най-много да смачкаме върха. Той да не е изострен, да не се чудим къде да одобряваме болните, да нямаме инсталация, да нямаме медикаменти. Това успяхме за момента да го реализираме, изясни той. И добави, че ще бъде доста тъпо, " в случай че в този момент не устоим по чисто прочувствени аргументи ".

Вероятно първата стъпка за облекчение на ограниченията против коронавириуса ще бъде отваряне на парковете и Витоша. Това ще стане, в случай че хората съблюдават разпоредбите, посочи доктор Кунчев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР