234 000 лева взема инженерът по корабостроене Наско Михов, който

...
234 000 лева взема инженерът по корабостроене Наско Михов, който
Коментари Харесай

234 000 лв. взема шефът на АЕЦ, вдигна си 78% парите само за година - slava.bg

234 000 лв. взема инженерът по корабостроене Наско Михов, който е изпълнителен шеф и началник на борда на АЕЦ Козлодуй , регистрира се централата. Интересното е, че при 8% растеж на оборота на предприятието, той е вдигнал единствено за година възнаграждението си съвсем 10 пъти повече - със 78%.

След като корабостроителят става консултант на Милен Велчев като финансов министър по царско време, той се трансформира в професионален бордовик. Еднакво му прилягат креслата в на процедура несвързани даже по бранш сдружения като незнайната за необятната аудитория, с чиито милиони обаче се върти държавна компания Публични капиталови планове ЕАД, в Топлофикация - София , където става началник като правоприемник на Вальо Топлото и незабавно сметките се удвояват, в Информационно обслужване АД, където се гласят изборните резултати и други значими за властта цифри.

Интересно се образува и заплатата на чиновника от нашия джоб. 209 000 лева от нея е самото заплащане, 1000 лева са компенсации - очевидно за непостижимия труд, 10 000 лева са обществени разноски - несъмнено с тези приходи индивидът има належащи и огромни потребности, тъй като сигурно доста го е закъсал, а към всичко това се прибавят и 14000 лева тантиеми. Какво ще рече пък това? Ами дял от облагата на сдружението. Което е държавно, т.е. на всички нас, които от своя страна плащаме и другите пари на шефа на АЕЦ. А те очевидно не му стигат, заради което неговите принципали - министър председателят и енергийният министър, са решили в допълнение да го подтикват.

Ако мислите, че единствено корабостроителят ни излиза прескъп в АЕЦ, би трябвало да знаете, че общо удоволствието да имаме тричлениния ръб ни излиза близо половин милион лв. с включени осигуровки. Жаклен Коен, който взема големи пари и единствено като началник на БЕХ , от АЕЦ прибира 69 000 лева заплащане, 11 000 лв. обществени - по-закъсал се явява от изпълнителния шеф на централата, и 4 000 лева тантиеми за лукс - общо 84 000 лева Точно същите пари - 84 000 лева взема Иван Тодоров Йончев, който е и шеф на НЕК, което настрана му носи голямо заплащане. Какви тъкмо пари се вземат от шефовете на НЕК и БЕХ в главното им качество е нещо като държавна загадка, най-малко за медиите. Но са минимум още толкоз. И двамата печеливши са близки до Движение за права и свободи от зората на демокрацията.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР