2301 лева са необходимите средства за издръжка на четиричленно домакинство

...
2301 лева са необходимите средства за издръжка на четиричленно домакинство
Коментари Харесай

2301 лв. са необходимите средства за издръжка на 4-членно домакинство, изчисли КНСБ

2301 лв. са нужните средства за прехрана на четиричленно домакинство - двама родители и две деца, съгласно проучване направено от КНСБ.

Тези средства са за главните потребности на фамилията.

575 лева са нужни за месечната прехрана на един човек от 4-членно семейство. В София издръжката на един човек е с 200 лв. по-висока. В България гладко се завръща инфлацията, което е добре за стопанската система.

Доходите в страната са неравномерни, в София и животът е по-скъпи и приходите са по-големи. На база проучването от КНСБ откриват че повишаването на издържката на живто не може да се компенсира при този растежа на приходи, който има в Бългатия.
Поскъпват най-много съществени хранителни стои и енергийни изгточници. При ниските приходи се натоварна бюджета на бедните семейства. ОТ КНСБ декларира че към 75% от домакинстана в страната живеят с общ приход на разположение под нужните средства, нужни за издържка.

Устойчиво се запасав високия дял на бедните лица, от което следева че разпределението на приходите в страната е неравномерно.

От началото на годината динамичността на междинната работна заплата резервира наклонност на поредно повишаване по отношение на същия интервал на миналата година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР