23 Юни Един от интересните моменти на тазгодишното издание на

...
23 Юни Един от интересните моменти на тазгодишното издание на
Коментари Харесай

Кои са страните с най-много професионални жени-геймъри?

23 Юни
Един от забавните моменти на тазгодишното издание на конференцията E3 беше по какъв начин многообразието в игрите бе промотирано главната сцена. Затова анализаторите от са решили да проучат 500-те най-печеливши жени-геймъри в света и да дефинират коя страна е произвела най-вече играчи с най-високи приходи.

На първо място са Съединени американски щати. Почти 40 на 100 най-успешните дами геймъри са от Съединени американски щати - 161 души. Сред упоменатите от анализаторите играчи са Mystik, Emy и Hafu, а всички топгеймъри в Съединени американски щати са спечелили общо над 1,5 млн. евро.

На второ място е Русия с 38 дами геймъри от 500-те с най-високи доходи. Най-добрите жени-играчи от Русия включват CS:GO първенците vilga и Ant1ka. Руските играчи са спечелили съвсем 280 хиляди евро.

 Кои са страните с най-вече професионални жени-геймъри?
На трето място се подрежда Китай с 37 геймъри. Най-известните имена от там включват Liooon и Eloise, и идвете играещи Hearthstone, а сумарните облаги на всички китайски геймърки е към 407,5 хиляди евро.

На четвърто място е Канада, дом на 35 от най-успешните геймърки. Най-печелившата жена състезател за всички времена - StarCraft II състезателката Скарлет, е от Канада и е спечелила над 300 хиляди $ единствено от тази игра. Въпреки че се класират на четвърто място, геймърите от Канада са на второто място с общи доходи от съвсем 711,5 хиляди евро.

В челната десетка съгласно ManySpins са още: Бразилия (32 дами геймъри), Франция (30), Швеция (19), Република Корея (17), Германия (13) и Обединеното кралство (12).
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР