23% ръст на оперативната печалба през второто тримесечие, отбеляза Samsung

...
23% ръст на оперативната печалба през второто тримесечие, отбеляза Samsung
Коментари Харесай

Samsung отчете 23% ръст на печалбите си, въпреки слабото търсене на смартфони

23% растеж на оперативната облага през второто тримесечие, означи Samsung Electronics, което надмина прогнозите на анализаторите. Това ще е най-високата тримесечна облага за корейския колос от четвъртото тримесечие на 2018 година насам, предава Reuters.

Като причина за положителните резултати се показва и рецесията от COVID-19, която принуди всеобщо хората по света да останат под карантина в домовете си. Активната работа от у дома докара до скок в интернет потреблението и обмена на още по-големи размери от данни, а по този начин се увеличи търсенето на чипове в центровете за данни.
 Samsung прави още една стъпка от своя проект за $116 милиарда
Samsung прави още една стъпка от своя проект за $116 милиарда

Компанията построява нова леярна с фокус върху основани на 5-нанометрови EUV-технологии

Samsung, точно с продажба на чипове, компенсира слабото търсене на смарт телефони и тв приемници. Печалбите бяха подкрепени и от бизнеса с екрани, чийто клиент са конкурентни производители, включително и Apple.

Оперативната облага на корейската компания доближава 6.8 милиарда $, което е доста повече от упованията на Refinitiv SmartEstimate от 6.4 милиарда $. Междувременно приходите евентуално падат със 7%, по отношение на същия интервал на предходната година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР