23% от българите са променили плановете си за настоящите празници

...
23% от българите са променили плановете си за настоящите празници
Коментари Харесай

45% от българите нямат настроение да празнуват

23% от българите са трансформирали проектите си за актуалните празници поради ковид. Три четвърти от интервюираните считат, че тези празници няма да са същите поради пандемията.

Близо 2 млн. и половина българи (45%) нямат въодушевление да честват. 62% от българите показват, че ще купуват дарове. През предходните години делът на показалите, че ще купуват дарове е по-висок по отношение на тази година – 69% през 2019 година и 70% през 2017 година 28% е делът на хората, които показват, че няма да купуват дарове. Възрастните хора в максимален дял няма да купуват дарове.

За 23% от българите коронавирусът е трансформирал проектите им за наближаващите празници.

За 57% няма такава смяна, а 17% към момента нямат проекти. В най-големи дялове промени в проектите за празниците се регистрира при младите. 74% са на мнение, че тези празници няма да са същите, както преди, поради ковид. Всеки пети не споделя това мнение. 59% ще се въздържат по празниците да се срещат с приятели/ родственици. 32% показват, че това не важи за тях. Най-младите в максимален дял показват, че няма да се въздържат от среща с приятели/ родственици през идните празници. 73% от хората над 60 години показват, че ще се въздържат от среща с приятели/ познати по празниците.

Близо половината (48%) от българите показват, че нямат финансова опция да честват празниците, както преди, поради пандемията. 45% показват, че това не важи за тях.

45% от българите нямат въодушевление да честват идните празници поради ковид. С увеличение на възрастта се усилва делът на хората, които показват, че нямат въодушевление за празненства поради на пандемията. 47% от българите показват, че това не важи за тях. Най-младите в максимален дял показват, че не важи за тях.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР