23 Март Развихрянето на пандемията от Covid-19 наложи редица промени

...
23 Март Развихрянето на пандемията от Covid-19 наложи редица промени
Коментари Харесай

Българският разработчик Резолют Софтуер е сред 10-те щастливи работни места в Европа

23 Март
Развихрянето на пандемията от Covid-19 наложи редица промени в метода на живот, образование и работа. Някои компании превключиха по-лесно към отдалечения режим, за други това означаваше изцяло преразглеждане на работните процеси. Оказва се, че една от българските ИТ компании е съумяла да притегли вниманието на датската анализаторска компания Heartcount, профилирана в региона на човешките запаси и премерване на щастието на чиновниците.

Българската ИТ компания " Резолют Софтуер " е спечелила премията " People first " на Heartcount, като се класира измежду 10-те най-щастливи места за работа в Европа за 2020 година " Резолют Софтуер " е отличена за втора поредна година поради политиките си, свързани с развиването на екипа и възстановяване на работната среда, макар рестриктивните мерки, наложени по отношение на пандемията.

" Компанията съумява да внедри ефикасен модел за ръководство на планове, като в същото време резервира екипния дух в изискванията на отдалечена работа, изясняват уредниците на изследването. " Резолют Софтуер " слага здравето на чиновниците си преди всичко, като вкарва редица ограничения в тази тенденция, измежду които и откриването на 24/7 гореща телефонна линия за всички членове на екипа със признаци на Covid-19, които се нуждаят от незабавна консултация. " Същевременно " Резолют Софтуер " съумява да резервира високи равнища на работливост и да обслужва клиентите си.

За да дефинира равнищата на благополучие в фирмите, Heartcount употребява усъвършенствана методология посредством софтуерно решение, основано на изкуствен интелект, което регистрира мислите и страстите на чиновниците в действително време. Измерването и отчитането на прекарванията на екипа се прави посредством следене на резултатите в разнообразни категории като персонална задоволеност, професионално развиване, взаимоотношения сред чиновници и мениджъри.

Проучването се прави всяка седмица в продължение на година, като мениджърите получават противоположна връзка в действително време за отговорите на чиновниците си и могат да измерят по какъв начин резултатите се съпоставят сред другите членове на екипа на компанията.

 Христо Георгиев, съосновател и едни от двамата основни изпълнителни шефове на
Христо Георгиев, съосновател и едни от двамата основни изпълнителни шефове на " Резолют Софтуер " и някогашен член на екипа на Telerik.

" Сигурни сме, че всеки от екипа ни дава 100% от това, в което е добър, с помощта на солидния асортимент, който ни разрешава да разберем за гениите и полезностите им. Наемайки верните хора доближаваме по-близо до задачата ни да изградим едно от най-хубавите места за работа в България, с екип от щастливи експерти, които работят дейно и в същото време се забавляват дружно, " споделя Христо Георгиев, съосновател и едни от двамата основни изпълнителни шефове на " Резолют Софтуер " и някогашен член на екипа на Telerik.

" е основана през 2019 година, само че към този момент има редица офиси в Съединени американски щати (Орегон и Джорджия) и в Западна Европа - Амстердам. Сред клиентите й са представители на 500-те най-големи компании в света от разнообразни промишлености, в това число държавни институции, неправителствени организации, здравни организации и други.

" Всеки от екипа ни способства за реализацията на амбициозните ни планове, от построяването на тактиката, до цялостното им осъществяване. Не стопираме да се учим взаимно и да обменяме скъп опит по време на целия развой. Вярваме, че мечтаната фирмена просвета се гради точно на възприятието за задоволеност и чувството за екипност и поддръжка, " разяснява Вели Пехливанов, съосновател и основен механически шеф на " Резолют Софтуер ". Пехливанов е бил вицепрезидент по инженеринга в Progress.

" Наградата за най-щастлива компания се дава на участници, които употребяват платформата на Heartcount за повече от 6 месеца и записват най-голям % отговори на месечна база и най-хубава ангажираност на чиновниците си. Проведохме изследването измежду 50 компании в Европа, като единствено 10 от тях заеха водещи позиции. Resolute Software се отличиха с доста високи резултати и имам вяра, че с построената просвета и полезности, които имат като компания, ще продължат да бъдат измежду водачите и в последващи издания на премията ", разяснява Милица Йович, Chief Heart Officer, в Heartcount.

Снимка на Werner Heiber от Pixabay
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР