23-годишният спортист Теодор Цветков ще използва само ръцете си Храбър

...
23-годишният спортист Теодор Цветков ще използва само ръцете си Храбър
Коментари Харесай

Русенец ще плува 50 км с вързани крака

23-годишният състезател Теодор Цветков ще употребява единствено ръцете си

Храбър русенец ще преплува 50 км със завързани крайници, с цел да помогне за създаване на рехабилитационен център за деца с увреждания.

23-годишният Теодор Цветков ще се впусне в предизвикването на 22 декември в басейна на спортното учебно заведение в града. Плуването му ще продължи цяло денонощие.

" Краката ми ще са вързани с пулбой, тип дунапренена възглавница, и няма да мога да ги употребявам. Ще плавам единствено с ръце ", разкри пред " България Днес " Теодор. Смелчагата показа, че няма доста време за подготовка, само че употребява всяка свободна минута за тренировки. Пред вестника той описа, че самичък му се наложило да се учи да плува и няма треньор. Въпреки това е взел участие в десетки плувни маратони и надпревари.

Запитан за какво се включва в събирането на средства за профилирания център за деца, той разяснява, че помагането на най-малките и почтени измежду нас го прави благополучен. Събитието ще се излъчва и онлайн, с цел да може всеки искащ да подари.



Отново с идея скочи в ледените води на езерото Липник

В крайдунавския град Теодор е извънредно прочут, защото от години изцяло гратис тренира и оказва помощ на деца в неравностойно състояние. Младежът е част от фондация " Александър Русев ", която се е посветила на работата с най-малките.

Иновативният център ще предлага безплатно водна рехабилитация на малчугани с двигателни проблеми. Инициативата за построяването му идва, откакто с помощта на заниманията във вода над 40 деца са подобрили двигателната си система.

Това не е първото положително дело на Теодор. В началото на тази година той скочи в ледените води на езерото Липник край Русе, с цел да помогне на 3-годишната Мартина, която изпадна в кома.

Кампанията му бе извънредно сполучлива и бяха събрани над 3000 лева за лекуването на дребната Мартина.

Подвизите на русенеца не завършват дотук. През далечната 2016 година той се хвърля във водите на р. Дунав и пръв съумява да хване богоявленския кръст.

bgdnes.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР