23-годишната Ана Лукас от Мърсисайд във Великобритания в тийнейджърска възраст

...
23-годишната Ана Лукас от Мърсисайд във Великобритания в тийнейджърска възраст
Коментари Харесай

Красавица с ужасяващо признание: Комплекси ме стопиха до 25 килограма

23-годишната Ана Лукас от Мърсисайд във Англия в тийнейджърска възраст се разболяла от анорексия. Теглото ѝ достигнало шокиращите 25 кг. При това тя не можела да върви и приемала единствено по 100 калории на ден. В момента тежестта ѝ е обикновено и тя се пробва да оказва помощ на други девойки, които мощно се тормозят за своите килограми. Преди да се разболее Ана е тежала 82 кг, а в пика на анорексията тя достигнала до сериозното тегло от 25 кг. Всичко почнало, когато момичето било на 15 години. То било пухкаво и децата се гаврели с него. По-късно Ана почнала да излиза с едно момче, само че и то почнало да намалява нейното самочувствие. А в следствие тя почнала да чува и рецензии от своите учители. Ана желала да се занимава с танци, само че на нея ѝ било казано, че те са единствено за слабите девойки. Тя почнала да развива комплекси. Всичко това довело до нервозен срив, който се изразил в жестока диета.  Фото ©Mercury Press&Media

И това е забавно! Внимание! Никога не спазвайте тази диета! Четете още потребни препоръки и забавни вести на най-полезния уебсайт за вашето здраве Zdrave.to

Когато Лукас станала на 18 години, тя била заведена на доктор. Тя била отслабнала до 50 кг. Тогава лекарите ѝ споделили, че всичко е обикновено. Но единствено след 3 седмици тежестта ѝ намаляло с още 6 кг. Тогава медиците забили паника. Рязката смяна обаче не била обвързвана единствено с комплекси. Майка ѝ била диагностицирана с рак. Лекарите ампутирали ръката на дамата, а сестра ѝ страдала от постродилна меланхолия.
 Фото ©Mercury Press&Media

Ана почнала да усеща позор за всяка хапка храна. В последна сметка Лукас приемала единствено по 100 калории дневно. Организмът на Ана не издържал - на 23-годишна връзка момичето изглеждало като 60-годишна жена. Имало е и моменти, в които британката даже не чувствала биенето на своето сърце. Тялото на Ана отслабнало дотам, че тя даже не могла да стои права на краката си. Просто нямала въздух. по времето на заболяването момичето било одобрявано в болница четири пъти. Един път било за цели седем месеца, а по-късно даже и за 10.
 Фото ©Mercury Press&Media

Клиниката за Ана била същински пъкъл. Тя се чувствала като че ли се намира в затвор. Тялото ѝ било толкоз едва, че тя даже седяла на стол с компликация. В една нощ против Коледа лекарите позвънили на майката на Ана и ѝ споделили, че тя умира.
 Фото ©Mercury Press&Media

Трагедията обаче била избегната, станало знамение. Момичето схванало, че желае да се бори за своя живот. Постепенно то почнало да се храни по-добре. Сега Ана признава, че най-вече ѝ е оказал помощ дребният ѝ племенник. Любовта ѝ към него я предиздвикала да повярва в по-доброто бъдеще.
 Фото ©Mercury Press&Media

Сега Ана Лукас повече не страда от анорексия. Болестта обаче е оставила своите следи: преди време момичето заради липса на сили е счупило своите тил и опашна кост вследствие на рухвания. Днес тя се храни три пъти на ден, постоянно върви на фитнес. Момичето възнамерява да стане преподавател и да споделя на децата за ужасите на анорексията.
Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР