23-годишна американка оживя по чудо, след като падна с автомобила

...
23-годишна американка оживя по чудо, след като падна с автомобила
Коментари Харесай

23-годишна американка падна с колата си от 80-метрова скала, оцеля по чудо

23-годишна американка оживя по знамение, откакто падна с автомобила си от близо 80-метрова канара на запустял и изолиран плаж в калифорнийския крайбрежен парк „ Биг сър “. С мозъчно разтърсване и счупени ребра, Анжела Ернандес е оживяла цяла седмица, събирайки вода от сладководно изворче в парче маркуч от радиатора на колата си.

Angela Hernandez survived on her own for 7 days after her SUV plunged off an oceanside cliff in Big Sur, California. She says she got through it by remembering songs she liked, daydreaming of foods the foods she’d eat, and drinking water that dripped down. https://t.co/bgrWxc17VMpic.twitter.com/tQ4ewPCDGE

— CNN (@CNN) July 17, 2018

Роднините й съобщили на полицията за изгубването й на 6 юли и оповестили премия от 10 хиляди $. Докато избавителните екипи я издирвали, тя била инцидентно открита от къмпингуващо семейство в края на предходната седмица. Дни след спасяването си дамата разказа претърпяното във Facebook.

Шосето, виещо се около океана в парка „ Биг сър “, е един от най-живописните пътища в света. Завоите на ръба на скалите могат да са обаче колкото красиви, толкоз и страшни. Там някъде, пробвайки се да избегне удар със зайче, пресичащо платното, Анжела Ернандес е полетяла от близо 80 метра височина. В обявата си във Facebook тя написа, че единственото нещо, което си спомня от рухването, е, че идва в схващане в колата, усещайки студената вода, стигнала над коленете й.

„ Най-накрая съумях да изляза от колата и да скоча в океана. Доплувах до брега и заспах за известно време. Когато се разсъниха, към момента беше ярко и чак тогава осъзнах какво се е случило. “

Анжела оцелява, с помощта на малко сладководно изворче в скалите, от което събирала вода капка по капка в парче маркуч от охладителната система на автомобила си. Всеки ден тя се изкачвала на някоя височина и викала за помощ с колкото глас има, а вечер търсила място за спане, където да не я залее приливът. Цялото тяло я боляло, а лицето й изгоряло от мощното слънце.

Къмпингуващите в близост Чад и Челси Мур търсели място за лов на риба около брега, когато се натъкнали на нещо извънредно. „ Видяхме ризница от кола и си казахме „Хм, ризница, това е странно“. След това погледнахме от другата страна и видяхме кола “, спомня си Челси. Колата, която семейство Мур вижда на каменистия бряг, наподобява смачкана до неразбираемост.

Woman who survived 7 days on a Big Sur Beach shares crash site photos https://t.co/p31BAa5ovrpic.twitter.com/Yvd2ZwWD9r

— KSBW Action News 8 (@ksbw) July 17, 2018

„ Не изглеждаше като че ли може да има оживели. Колата беше доста зле. Нямаше следи от хора, от кръв или от каквото и да било “, добавя Челси. Двамата почнали да събират парчета от джипа, в това число и регистрационния номер, с желание да ги предадат на полицията. След това решили да се върнат в къмпинга си, намиращ се на към 3 километра и се върнали на мястото на случая, вървейки около океана.

„ Върнахме се и Анджела беше там, на скалите. Изглеждаше извънредно, само че щастлива в това време. Наистина щастлива да ни види “, споделя Чад.

Оказва се, че Анжела Ернандес има разтърсване на мозъка и четири счупени ребра, само че за нея това няма никакво значение. „ Чувствам се като че ли имам всичко, което в миналото съм желала. Седя в болничното заведение и се дръзвам със сестра си, до момента в който счупните кости стартират да болят“, написа Анджела във Facebook.

/„ Дарик “/

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР