23,4! Толкова бе средната възраст на националния отбор при загубата

...
23,4! Толкова бе средната възраст на националния отбор при загубата
Коментари Харесай

Не изхвърляйте едно поколение на боклука!

23,4! Толкова бе междинната възраст на националния тим при загубата от Черна гора в Разград. Само ще отбележим, че по принцип след назначението на Младен Кръстаич България е третият най-млад тим в Европа и 18-и в света, като за миналата година междинната ни възраст е 23,5 години, т.е. - в този момент даже я смъкваме. И тук идва въпросът - нужно ли е чак такова подмладяване? Реално това, което прави Кръстаич, е да вземе младежкия народен тим, да му постави начело Десподов и Делев и да го хвърли против остарели кучета като Стефан Ставич и Стеван Йоветич. В последна сметка играят деца против мъже и резултатът е явен и елементарно предвидим.

Затова прословуто подмладяване от няколко години приказва президентът на Славия Венцеслав Стефанов. Няма неприятно да играят млади момчета, само че сляпото налагане им пречи и на тях самите. Ако продължим с този извънредно млад тим, ще сме записали 3 или 4 загуби до юни и всичко към този момент ще е свършило в квалификациите, още преди те да са почнали. Защото ни предстоят посещение през днешния ден в Будапеща, по-късно аудиенция на изкуствения терен в Литва и домакинство на Сърбия в Разград. И в случай че от тези 4 мача, в тази относително равностойна група, без тимове в нея като Франция, Англия и Испания, ние сме взели 1 точка, т.е. хвърляме още едно потомство на боклука.

" Лъвовете " в никакъв случай не са побеждавали като посетител Унгария

Вижте статистиката

Основният аргумент на Младен Кръстаич да не вика по-опитни футболисти като Чочев, Георги Миланов, Тодор Неделев, Атанас Илиев и Георги Костадинов, е че били обременени поради неприятните резултати в предходните квалификационни цикли. А какво ще стане с актуалните момчета, които ще бъдат сринати със земята от рецензии след толкоз неприятно начало? Ще ги изгубим и тях, тъй като ги хвърляме прекомерно рано в огъня.

Германия стартира новия си цикъл с 30-годишния централен нападател Никлас Фюлкруг. Испания започва с новия си треньор Луис де ла Фуенте с 33-годишния Начо, 35-годишния Яго Аспас и 32-годишния Хоселу, а международният вицешампион не вади от своя състав 32-годишния Гризман, при все цялото извънредно надарено потомство, което идва изпод. Оливие Жиру, който е на 36 години, също е в тима. Та всички тези толкоз футболни страни вършат плавния преход на смяната, а не като нас - махаме опитните и пускаме младите. Единственият ни футболист над 30 години е Спас Делев. Това за народен тим е несериозно. Такива неща има единствено в тимчета от рода на Бахамите и Индонезия, които са с най-ниска междинна възраст в света.

Във всяка линия би трябвало да има по един умел. Филил Кръстев, който сбърка при гола на Черна гора, направи сходно упражнение още два пъти, в които шансът го покри. Ако до него имаше умел съотборник, той сигурно щеше да му се скара и да му направи забележка в по-ранен стадий, с цел да предотврати идващите проблеми. Но тук няма кой да го направи. С Ивайло Чочев до себе си Илия Груев ще играе доста по-добре и по-спокойно, бъдете сигурни. Но Кръстаич не поставя голмайстора на шампионата в проектите си. Колкото и тъжно да звучи, само че без Тодор Неделев в нашия народен отбор няма футболист, който да може да подава топката напред. А точно това отсъстваше против Черна гора - връзката сред халфове и офанзива. И друго. Ние имаме извънредно ниска междинна височина. В последните минути против Черна гора играехме с центрирания, в случай, че на терена са Георги Русев, Ради Кирилов и Никола Илиев. Защо Кръстаич не намерения за проект " Б " - Атанас Илиев. Все отново нападателят на Черно море е вкарвал на европейския първенец Италия. Но очевидно и това не е аргумент.

В националния тим би трябвало да играят футболистите във форма, без значение от тяхната възраст. Швеция размита на 41-годишния Ибрахимович, а ние с лека ръка зачеркнахме футболисти, които даже още нямат 30 години, като Атанас Илиев и Ивайло Чочев. Човекът, който обаче взима решенията, е Младен Кръстаич. Но през днешния ден в Будапеща, в случай че играем отново по този начин и изгубим, и през юни в Разград пристигна Сърбия с цялата си плеада от звезди в офанзива, и отново паднем, той напряко може да се качва в техния аероплан и да се прибира в Белград, с цел да си гледа умерено бизнеса със спиртни питиета.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР