23 - 26.04Дни на Медея. Четири последователни представления на въздействащия

...
Коментари Харесай

Календар

23 - 26.04
Дни на " Медея ". Четири поредни представления на въздействащия план на Снежина Петрова " Медея ", съпроводени с богата съпътстваща стратегия. Срещу закупуване на билет за зрелище и наложителна регистрация с изключение на постановката може да посетите две от следните събития: прожекция на документалния филм на Найо Тицин, образования на композитора Асен Аврамов и актрисата и учител в Нов български университет Ася Иванова, свирене на баян със Стоян Караиванов, изобразяване с Цветелина Спиридонова, диалог с Георги Гочев - един от преводачите на " Медея ", запознаване със социодрамата на Александра Гочева и среща с актьорите след последния театър. Театър " Азарян ". Програма и регистрация тук:
23.04
Концерт на " Остава ". Първи лайв на групата отдавна насам, който ще бъде придружен от премиерата на новата им ария - " Взлом ". Sofia Live Club. Вратите отварят в 20:00 ч., началото е от 21:00 ч. Билетите единствено на място: 25 лева
24.04
Възможната институция. Проект за институциите - действителни, мечтани, минали, вътрешни, фантастични - и опциите, които има в тях. Какви са нашите връзките с тях? Swimming Pool кани актьори и близки на артистичното поле, с цел да изследва и подтекста на културната институция - музея, академията, частната изложба, самостоятелното пространство, театъра, читалището. Откриващата стратегия е в събота - стартира с уъркшоп с Ина Валентинова, въвеждане в плана и разговор-импулс от Мария Налбантова, Радостин Седевчев и Ясен Василев. На терасата в Swimming Pool с лайвстрийм във фейсбук, 14:00 - 19:00 ч. Информация на
24.04
Уъркшоп " Да живееш с изкуството ". Международният колекционер Кристиан Каспар Шварм е водещ на уъркшопа - знаково събитие от пролетната стратегия на " Форум Колекционери " 2021, проведен от фондация " Отворени изкуства ". Шварм ще показа с участниците своя персонален опит в механиката на колекционирането, хрумвания и положителни практики за основаването на персонална сбирка. Повече информация на фейбук страницата на събитието
23, 24 и 25.04.
Аида. Режисьорът Уго де Ана прекатурва историята на етиопската принцеса Аида, пленена като робиня в Египет и влюбена в храбрия военачалник Радамес Кредото, с цел да я трансформира в камерна драма на комплицирани взаимоотношения. Диригент на спектаклите е Евън-Алексис Крист, а представлението на 24 април е отдадено на световноизвестния тенор Камен Чанев - почетен член на Софийската опера, чиято роля на Радамес остава една от най-запомнящите се в неговата кариера. Софийска опера и балет, 23 и 24 април, 19:00 ч, 25 април, 16:00 ч.
24 и 25.04
Spring Pop-up Bazaar. Най-новото споделено пространство за събития The Steps посреща дъждовната пролет с базар. Дизайнерски облекла, шапки, чанти, авторски бижута, цветни принтове и красиви аксесоари за дома от 45 Street, Korchev Design Studio, G_sign, Магазин Ключ, Square, Modo, Skim Studio, Tubus, Силвия Аспарухова. Ще има храна от Street Chefs, коктейли и музика. София, ул. " Братя Миладинови " 12.
Капитал - брой 16 27.04
Индивидуалност и мозъчни интерфейси. Новото забавно събитие на Ratio ще приказва за мозъци, характерност, мозъчни интерфейси и какво ни чака в бъдеще. Защо сме разнообразни и какво ни прави такива, каквито сме - отговорът се крие в биологическите характерности на нервната ни система. Учените от дълго време са наясно с това и към този момент редица частни компании, като Neuralink, създават устройства, които множеството хора са виждали единствено във филмите. Въпросите са: какви са техническите трудности пред връзките сред мозък и компютър? Могат ли тези връзки сред човек и компютър да четат нашите мисли? Отговорите ще дойдат от лекторите Стойо Карамихалев и Иван Димов. Безплатно онлайн събитие, само че може да го подкрепите с подаяние на. От 20:00 до 21:30 ч.
28.04
" Реквием " от Моцарт. Великденски концерт на Плевенската филхармония с стратегия от хорални композиции за орган. Произведенията от Букстехуде, Бах, Моцарт и Регер ще са в интерпретация на проф. Нева Кръстева - освен първият, само че и най-изявеният органист на България. Завършекът ще е осъществяването на Реквиемът на Волфганг Амадеус Моцарт, композиран за солисти, хор, оркестър и орган, за който са поканени българските реализатори с интернационална кариера - Цветелина Василева (сопран), Виолета Радомирска (мецосопран), Георги Султанов (тенор) и Ивайло Джуров (бас), а диригент е маестро Найден Тодоров. Варна, ФКЦ, 19:00 ч.
28.04
Песента на ветровете. Проект на композитора Петър Дундаков, който сплотява модерна класическа музика, джаз, фолклор, narrative music - театрална и кино музика, показани като разнообразни положения и картини в музикална целокупност. Цикълът от авторски пиеси за струнен оркестър, сопрано, флюгелхорн и фонограма, който беше подложен преди две години, ще бъде показан още веднъж с освежен състав, включващ камерен отбор " Софийски солисти ", тромпетистът Росен Захариев, сопраното Гергана Димитрова (солист на " Мистерия на българските гласове " и " Ева квартет " ) и сопраното Пламена Гиргинова. Театър " Азарян ", 19:00 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР