22-ма участници ще се борят за титлата “Най-ефективен шофьор на

...
22-ма участници ще се борят за титлата “Най-ефективен шофьор на
Коментари Харесай

22-ма финалисти ще се борят за титлата “Най-ефективен шофьор на камион” в Optifuel Challenge 2017

22-ма участници ще се борят за купата “Най-ефективен водач на камион” на българския край на обичайното съревнование Optifuel Challenge 2017. Решаващата конкуренция ще се организира на 22 юни в региона на Разлог и Банско по трасе с държина 34 км. Шофирането ще се организира редом на два спортни камиона Renault T 480 13L OPTIFUEL с ремаркета, които идват у нас особено за конкуренцията от централата на Renault Trucks във Франция. Представянето ще се прави оценка въз основа на относителен разбор на потреблението на гориво и данни за метода на шофиране от системата Optifuel Infomax.

Голямата премия, планувана от уредниците от Renault Trucks, е камион Renault Гама Т с полуремарке Schmitz Cargobull за безплатно прилагане от 3 месеца. Шампионът на България получава и правото да съставлява страната ни на огромния интернационален край в Испания през октомври.

Финалистите бяха избрани в серия от предварителни квалификации, извършени в 8 града в България - София, Плевен, Велико Търново, Варна, Бургас, Димитровград, Пловдив и Благоевград. За всяка от локациите бяха излъчени по двама водачи с най-хубав резултат и по този начин се образува групата от 16 финалисти. Освен тях до националния край доближиха и най-хубавите участници във вътрешнокорпоративните предварителни кръгове, които се организираха в огромни транспортни компании, работещи с камиони Renault. Така общият брой кандидати за купата Най-ефективен водач на камион у нас тази година доближи близо 250.

Optifuel Challenge 2017 e четвъртото издание на надпреварата, проведено от Renault Trucks. Тази година в него се включват над 2500 участници от 30 страни. Според регламента националните надпревари излъчват 30 първенеца, които ще премерят уменията си по икономично шофиране на огромния край през октомври в Испания. Там българинът ще има късмет да завоюва и огромната премия - интелигентният и пестелив камион Renault T 480 13L OPTIFUEL.


Големият край в Испания ще се организира в две елементи. В първия кръг участниците ще би трябвало да решат тест, който ревизира знанията им свързани с икономичното и екологично шофиране. Във втората фаза те ще би трябвало да ги показват и на процедура по време на 40-минутно шофиране на камион Renault Trucks T Optifuel. Победителят ще бъде избран на база сложна оценка на реализиран невисок разход на гориво и поддържане на ефикасна скорост.



Списък с финалистите

Тони Цветанов
Данаил Стефанов
Пламен Иванов
Красимир Николов
Михаил Русанов
Росен Матеев
Петър Минков
Иван Иванов
Ивайло Денев
Асен Иванов
Тошко Тодоров
Петко Петров
Любомир Койнарски
Любомир Ценков
Делян Христозов
Стефан Памуклийски
Николай Николов
Пламен Иванов
Християн Ангелов
Милко Райков
Петър Петров
Таньо Танев

Повече за огромната премия Renault T 480 13L OPTIFUEL

Renault T 480 13L OPTIFUEL е планиран с съществена цел понижаване на разхода на гориво, което е главно перо в разноските на транспортните компании. Двигателят е 13-литров EURO 6, степен C, с инжекционна система „ комън рейл “. Камионът е екипиран серийно и с набор от интелигентни технологии: неразрешен режим „ power “, функционалност Eco cruise control с режим на следено придвижване по инерция Optiroll, изключващ се въздушен компресор, сервоусилвател с изменчив дебит и функционалност за автоматизирано изключване на мотора. Разполага и с новаторския регулатор на скоростта Optivision, който употребява GPS съгласуваност, с цел да следи топографията на пътя и да съобрази изборът на предавки, ускорението и скоростта с съответните условия.

За да се усъвършенства тежестта, Renault Trucks Optifuel T има няколко алуминиеви съставния елемент (въздушни резервоари, резервоари за гориво, джанти, DFR рамка на устройството за прекъсване на ремаркето). И най-после, автомобилът е оборудван с гуми с ниско противодействие при търкаляне.

Списък на държавите-участнички в Optifuel Challenge 2017:
Алжир, Германия, Белгия, България, Чили, Хърватска, Испания, Естония, Франция, Финланция, Унгария, Израел, Италия, Латвия, Литва, Люксембург, Мароко, Норвегия, Холандия, Полша, Португалия, Чехия, Румъния, Обединеното Кралство, Сърбия, Словакия, Словения, Швейцария, Тунис и Украйна.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР