22-ма са заразените от КОВИД-19 в Босилеград за периода от

...
22-ма са заразените от КОВИД-19 в Босилеград за периода от
Коментари Харесай

22-ма са заразените от КОВИД-19 в Босилеград за последния месец

22-ма са инфектираните от КОВИД-19 в Босилеград за интервала от 1 юли до 2 август, оповестиха от общинския спешен щаб, оглявяван от кмета, който извършва длъжността към този момент шести следващ мандат - Владимир Захариев. Поради многото изпратени проби за ковид в Събрия резултатите се бават с дни и седмици и настояща информация за обстановката в Босилеград ще има до дни.

Броят на пациентите с респираторни болести и с други признаци на коронавирусна зараза в Здравния дом в Босилеград фрапантно е намалял последните дни, разгласи пред БНР доктор Горан Василов, шеф на Здравния дом в Босилеград и началник на експертно-оперативния екип за мониторинг на епидемиологичната обстановка и предприемането на ограничения към Общинския щаб за изключителни обстановки.

Той означи, че в "ковидамбуалторията " се записват под 5 пациента дневно, измежду които са и тези за контролни прегледи. Няма място за суматоха, обаче всички жители би трябвало да съблюдават наложените противоепидемични ограничения - да поддържат персонална хигиена, да носят маски и други защитни средства и да съблюдават отдалеченост.

Д-р Василов уточни, че от Института за публично здраве във Враня публично са удостоверили, че от 160 изпратени PCR проби от Босилеградска община в интервала от 1 юли до 2 август тази година, 2-ма2 са били позитивни за ковид-19.

От тези 22-ма пациенти с позитивни резултати, половината към този момент са излекувани и са изпrсани. За останалите 11 пациенти и техните близки контакти е наложена домашна карантина от хигиеничен контрольор, а тази мярка се следена от локалната полиция в Босилеград.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР