22 840 кг прах за пране задържаха митническите инспектори в

...
22 840 кг прах за пране задържаха митническите инспектори в
Коментари Харесай

Иззеха близо 23 тона „маркови“ перилни препарата на ГКПП „Дунав мост“ при Русе

22 840 кг прахуляк за пране з адържаха митническите инспектори в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост " -Русе. Стоката, транспортирана с товарен автомобил в посока излаз от страната, е спряна заради подозрения, че нарушава права на комерсиална марка, оповестиха от Агенция " Митници ".

На 17 януари е спрян за инспекция товарен автомобил с турски регистрационни номера, пътуващ от Турция за Румъния. Водачът с турско поданство дава на митническите чиновници документи, съгласно които транспортира прахуляк за пране.

При осъществената инспекция на товарния автомобил митническите чиновници откриват 26 палета със 104 опаковки по 8 кг и 1 палет с 84 опаковки по 10 кг - 2788 опаковки или 22 840 кг прахуляк за пране.

Всичките опаковки са с известна комерсиална марка , надписи на турски език и хартиени лепенки с надписи на румънски език. В нито един от показаните от лидера документи не попада изложение на комерсиалната марка, което е породило у митническите чиновници подозрения за нарушение на права върху интелектуалната.

Перилните препарати са арестувани, а за случая е известен притежателят на комерсиалната марка.  В хода на инспекцията на същото транспортно средство митническите чиновници откриват 1800 къса - 90 кутии   цигари в железен сандък от лявата страна на ремаркето зад пластмасови туби.

Откритите акцизни артикули са конфискувани, като за нарушаването на лидера е формиран акт за определяне на административно нарушаване.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР