21 Юни Като много други сфери, свързани с електрическото задвижване,

...
21 Юни Като много други сфери, свързани с електрическото задвижване,
Коментари Харесай

Състезанията с летящи електромобили се задават на хоризонта

21 Юни
Като доста други сфери, свързани с електрическото задвижване, електрическите въздушни надпревари също направиха забележителна крачка напред в своето развиване. The Verge оповестява, че компанията Airspeeder неотдавна е приключила сполучливо първия тестов полет на своя електрически летящ спортен автомобил - Alauda Aeronautics Mk3. Дистанционният водач е превел eVTOL прототипа над Южна Австралия, а държавният орган за сигурност на гражданската авиация на страната е следил теста.

Машината може да доближи височина до 500 метра и да развие 100км/ч за 2,8 секунди. Дистанционните водачи ръководят машината в среда, сходна на пилотската кабина, посредством виртуални принадлежности, а LiDAR и радар оказват помощ за попречване на конфликти. Най-важното е, че дизайнът има за цел да сведе до най-малко престоя на земята. В момента водачът на Airspeeder може да лети едвам 15 минути с едно зареждане, само че наземните екипи сменят батериите за 20 секунди.

Тестовият полет отваря пътя за три издания на спортните серии за летящи електрически автомобили EXA, започващи по-късно тази година, които ще включват до четири тима с по двама отдалечени водачи. Данните от тези надпревари, в това число за фиктивните " теле-роботизирани " аватари в пилотските кабини, в идеалния случай би трябвало да доведат до директно пилотирани от индивида надпревари през 2022 година.

Airspeeder към момента би трябвало да се оправи с доста от провокациите пред електрическия полет, в това число краткотрайните акумулатори. Все отново този тест и предстоящите надпревари допускат, че сме покрай момента, в който EV въздушните надпревари ще станат постоянно срещано развлечение.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР