21 Май Глобалният пазар за публични облачни услуги: инфраструктура като

...
21 Май Глобалният пазар за публични облачни услуги: инфраструктура като
Коментари Харесай

IDC: Пазарът на облачни услуги е достигнал $312 млрд. през 2020

21 Май
Глобалният пазар за обществени облачни услуги: инфраструктура като услуга (IaaS), програмен продукт за систематична инфраструктура като услуга (SISaaS), платформа като услуга (PaaS) и програмен продукт като услуга (SaaS), е повишен с 24,1% през 2020 година достигайки 312 милиарда $, заяви IDC. Консолидацията в сегмента продължава, като приходите на петте най-големи снабдители (Amazon Web Services, Microsoft, Salesforce.com, Гугъл и Oracle) са нарастнали с 32% през годината и в този момент съставляват 38% от общия размер на пазара.

С разширения си набор от SaaS и SISaaS услуги, Microsoft към този момент е дели с Amazon първото място в класацията. И двете компании държат по 12,8% от общия пазар.

Сегментите IaaS и PaaS, както и през предходните четири години, се развиват доста по-бързо от пазара като цяло. Това демонстрира какъв брой са значими за фирмите облачните принадлежности, построени върху облачна инфраструктура, софтуерно дефинираните решения и облачните платформи за внедряване на корпоративни приложения, настояват анализаторите.

SaaS приложенията остават най-големият и най-зрелият пазарен сегмент. През предходната годината той е повишен с 18,6%, достигайки 148,4 милиарда $. Сегментът на софтуера като услуга е по-малко консолидиран от пазара като цяло - неголемите снабдители съставляват 65 на 100 от размера на сегмента.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР