21-годишният словенец Лука Дончич безспорно е най-обещаващият млад играч в

...
21-годишният словенец Лука Дончич безспорно е най-обещаващият млад играч в
Коментари Харесай

Меджик Дончич

21-годишният словенец Лука Дончич несъмнено е най-обещаващият млад състезател в НБА, който не просто има капацитет за суперзвезда, а във втория си сезон в лигата към този момент се приближи оптимално до това разбиране. Дончич и съотборниците му в Далас Маверикс към този момент са в Орландо, където на 30 юли се чака да бъде даден рестартът на НБА. Словенското дете знамение пък още на първите тренировки на Мавс в Орландо подсети на почитателите на НБА, че на баскетболното игрище може да прави каквото си изиска. Буквално.

Luka Magic in the Magic Kingdom #MFFL pic.twitter.com/3VkfRIU98u
— Dallas Mavericks (@dallasmavs) July 11, 2020 От Далас Маверикс разгласиха в Twitter две обособени осъществявания на Дончич. При едното той изпраща топката в коша с футболен удар. При другото пък изстрелва топката нагоре и вкарва панер с таб... благодарение на тавана... Дори великият Меджик Джонсън несъмнено би се усмихнал на лекотата, с която Дончич прави вълшебен неща на паркета.

Another day, another magic show ‍ pic.twitter.com/qbDmzKon48
— Dallas Mavericks (@dallasmavs) July 11, 2020 Преди спирането на сезон 2019/20 в НБА Дончич имаше фантастичните индикатори от 28.7 точки (6-и в лигата), 9.3 битки (19-и), 8.7 асистенции (4-и) и 27.75 PER (рейтинг на ефикасността на играча, 4-и). Остава да забележим дали още този сезон някогашната звезда на Реал Мадрид ще поведе Далас към нещо огромно в плейофите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР