21-годишният Северин Красимиров е задържан за убийството на журналистката Виктория

...
21-годишният Северин Красимиров е задържан за убийството на журналистката Виктория
Коментари Харесай

21-годишен мъж е задържаният предполагаем убиец на Виктория Маринова

21-годишният Северин Красимиров е арестуван за убийството на журналистката Виктория Маринова, сподели пред публицисти в Министерски съвет вътрешният министър Младен Маринов. 30-годишната жена бе открита мъртва наоколо до алея край Дунав в Русе.

„ До момента не се изключва нито една версия за убийството - от персоналния живот до професионалната й активност. Започната е инспекция на всички обстоятелства и условия. Изготвен е лист на лица от престъпния контингент, осъществен е оглед, назначени са съответните експертизи “, изясни Маринов и добави, че са осъществени голям брой разпити.

„ В хода на работа стигнахме до лице, което нощес късно бе арестувано от немската полиция в резултат на наше искане. Задържан е Северин Красимиров, роден през 1997 година в Русе. Има престъпна регистрация за кражба на цветни метали. Иззети са материални доказателства, свързващи лицето с убийството. Има съществуване на ДНК материал върху облеклата му от жертвата и него. Има негов ДНК материал и върху жертвата “, сподели още вътрешният министър. Маринов разясни, че продължава работата по всички версии.

На този стадий не можем да твърдим, че убийството на Виктория Маринова е осъществено поради професионалната й активност, всички версии се ревизират, сподели на брифинг основният прокурор Сотир Цацаров.

Задочно са повдигнати две обвинявания на хипотетичния палач Северин Красимиров. Първото е обезчестяване, за което плануваното наказване е 10 до 20 година затвор. Второто - осъществяване на ликвидиране по изключително нечовечен метод, което се санкционира 15 до 20 година или пожизнен затвор.

Издадена е европейска заповед за задържане и европейска заповед за следствие, разясни Цацаров. Предстои настояването за европейска заповед за задържане да се извърши в немски съд. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР