21-годишният руски войник Вадим Шишимарин, който застреля 62-годишен цивилен мъж

...
21-годишният руски войник Вадим Шишимарин, който застреля 62-годишен цивилен мъж
Коментари Харесай

Доживотен затвор за 21-годишния руски войник, застрелял без причина възрастен украинец

21-годишният съветски боец Вадим Шишимарин, който простреля 62-годишен граждански мъж в Украйна без причина, получи доживотна присъда, оповестяват интернационалните организации.

Шишимирин е бил сержант, пълководец на поделение на танковата Кантемировска дивизия. Съдът отчел, че обвиненият е работил с предумисъл, макар изказванията му, че се е оказал инцидентно в селото. На процеса съветският боец твърдял, че е изпълнявал заповед на мъж в гражданско облекло, само че съгласно съда не е трябвало да я извършва, откакто не познавал този мъж, а и той нямал никакви отличителни знаци по облеклата си.

Това бе първото дело в Украйна за военни закононарушения, стартирано след непредизвиканата пълномащабна инвазия на съветската войска на 24 февруари. Младият съветски сержант се призна за отговорен по обвиняванията. Убийството бе осъществено на 28 февруари в село Чупахивка в североизточния район на Суми.

Кремъл изрази терзанието си по отношение на процеса, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

" Разбира се, че се тормозим за ориста на нашия жител, само че, дублирам, ние нямаме опция да защитим неговите ползи на място ", съобщи на конференция представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Освен това Песков сподели, че съветските бойци би трябвало да са нащрек за " терористични офанзиви ", откакто през вчерашния ден назначения от Русия кмет на окупирания град Енергодар в Южна Украйна беше ранен при детонация.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР